EL BISBAL BÀSQUET PARALITZA L’ACTIVITAT

EL REITERAT INCOMPLIMENT DEL CONSISTORI DE LA CAPITAL DEL BAIX EMPORDÀ ELS PORTARÀ TAMBÉ A ENTRENAR-SE A LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

El CE Bisbal Bàsquet ha decidit paralitzar la seva activitat esportiva entre els dies 7 i 12 de març d’enguany atès que, reiteradament, l’Ajuntament de la localitat baixempordanesa no atén la seva demanda de poder gaudir d’unes instal·lacions esportives dignes per a la pràctica de l’esport. A part, el club de la capital del Baix Empordà prendrà una sèrie de mesures reivindicatives com ara dur a terme entrenaments a la Plaça de l’Ajuntament, denunciar davant del Síndic de Greuges el fet que el consistori declari el pavelló firal com si fossin dos pavellons poliesportius o bé disputar un partit, que serveixi com a manifestació, del primer equip com a local en una altra lla-foto-1ocalitat. Amb aquest paquet de mesures, l’entitat pretén cridar l’atenció sobre un fet que s’està eternitzant sense que els diferents consistoris que han passat per la Casa de la Vila hagin sabut donar una resposta escaient que permeti a la ciutadania bisbalenca una pràctica esportiva en unes mínimes condicions, tant del propi terreny de joc com de les instal·lacions complementàries i igualment necessàries com els vestidors, les dutxes o els magatzems per al material.

El club bisbalenc ha mantingut diverses reunions, tant amb les famílies com amb l’alcalde i l’equip de govern de la Bisbal d’Empordà. Els problemes se centren, sobretot, en la manca d’espais per a la pràctica esportiva amb les mínimes condicions i  en l’estat de la instal·lació coneguda com a Pavelló Firal que, tècnicament, va ser declarada per l’Ajuntament al Consell Català de l’Esport com a dos pavellons esportius però en realitat no reuneix les condicions mínimament exigibles per tal que així sigui. Sobre aquest pavelló, que els esportistes bisbalencs porten utilitzant com a espai alternatiu des de fa més de 15 anys,  cal tenir en compte que el paviment de linòleum no compleix la normativa vigent en matèria esportiva. Així doncs, l’Ajuntament, en el seu dia, va elevar la queixa del club de bàsquet local al Consell Català de l’Esport per tal de trobar una solució al problema. Sobre el present, en una reunió mantinguda entre l’alcalde i el club i les famílies dels jugadors el mes de juliol de 2015, es preveia aixecar el paviment per poder seguir desenvolupant temporalment l’activitat basquetbolística i, en una posterior aturada tècnica, adequar de manera definitiva la instal·lació.

reunióabril2015Avui, nou mesos després, la situació no ha evolucionat gens i els esportistes bisbalencs segueixen patint les conseqüències d’haver de dur a terme el bàsquet i d’altres esports en un terreny de joc i en un pavelló que per a res afavoreix la pràctica esportiva. El CE Bisbal Bàsquet, a part de les reivindicacions abans esmentades, apel·la a la responsabilitat de totes les parts implicades per tal que es posin tots els recursos humans, econòmics i administratius  que permetin agilitzar tots els passos que cal seguir i s’arribi el més aviat possible a la solució definitiva.

El CE Bisbal Bàsquet compta en l’actualitat amb un total de 20 equips que sumen 228 jugadors i jugadores (170 dels quals en edats compreses entre els 5 i els 16 anys) i 30 entrenadors i monitors. El primer equip masculí del club milita a la màxima categoria del bàsquet català, la Copa Catalunya.

TRÍPTIC INFORMATIU PER A LES FAMÍLIES I LA GENT DE L’ESPORT BISBALENC

Leave a Reply

%d bloggers like this: