EL TERRA DEL FIRAL NO COMPLEIX LA NORMATIVA I L’AJUNTAMENT L’HAURÀ DE CANVIAR

EL PERITATGE DEMANAT PER L’AJUNTAMENT DE LA BISBAL CONFIRMA QUE NO COMPLEIX AMB LES MÍNIMES CONDICIONS PER A LA PRÀCTICA ESPORTIVA

EL CLUB ES NEGARÀ A TORNAR A POSAR EN RISC LA SEGURETAT DELS ESPORTISTES FINS QUE EL NOU PAVIMENT SIGUI L’ADEQUAT PER A LA PRÀCTICA ESPORTIVA

TOT I QUE L’AJUNTAMENT EMPRENDRÀ ACCIONS LEGALS CONTRA L’EMPRESA INSTAL·LADORA DES DEL CLUB S’EXIGIRÀ QUE EN L’ELECCIÓ I INSTAL·LACIÓ DEL NOU PAVIMENT ES PRIORITZIN ELS CRITERIS ESPORTIUS I DE SEGURETAT EN L’ACTIVITAT

la foto 1 (1)

A finals de la setmana passada l’Ajuntament de la Bisbal va fer saber al club que ja disposava dels resultats del peritatge encarregat a CECAM per avaluar el terra del Pavelló Firal. Tal i com es preveia, aquest ha confirmat que el tipus de paviment que es va decidir instal·lar des de l’Àrea Urbanisme no compleix amb la normativa vigent. El peritatge que només avaluava un dels paràmetres del paviment, el de grau de lliscament, no és res més que la confirmació burocràtica que els centenars de caigudes que han patit els nens i nenes del nostre club al llarg de la temporada es podien haver evitat de totes totes  si l’Ajuntament hagués escoltat les demandes prèvies del club que calia instal·lar un paviment esportiu i no pas prioritzar altres criteris incomprensibles.

A la passada reunió celebrada al mateix Pavelló Firal, el 28 d’abril, entre Ajuntament, club i famílies, els representants municipals van anunciar la petició d’aquest peritatge i que depenent dels resultats decidiria les accions a realitzar. Ara, amb els resultats d’aquest peritatge ja als despatxos de l’Ajuntament, no queda cap més remei que substituir aquest terra i instal·lar-ne un d’adequat per a la pràctica esportiva.

Joan Ferrer, president del club deixa clar que “cap equip del club entrarà més en aquesta pista fins que compleixi amb les condicions per a la pràctica esportiva. S’ha acabat el bròquil, amb la seguretat no s’hi juga. Sabien que això era perillós des de l’octubre i ara al juny reconeixen l’error? I a mitges? Només culpant l’empresa? El que ha passat amb aquest terra és escandalós, una vergonya més de la que fa temps que patim. Hi ha qui es pensa que els que fem esport a la Bisbal som els tontos del poble. La discriminació vers l’esport a la Bisbal és un mal endèmic que hem d’erradicar”.

Tot i això es mostrava optimista “a la última reunió vam haver d’aguantar la barreja de barbaritats i excuses dels que defensaven aquesta instal·lació, però crec que tots els que érem allà vam prendre consciència de la gravetat de la problemàtica i tothom és conscient que la solució és única, canviar el terra a l’estiu, per poder començar l’activitat a finals d’agost, sinó sí que el problema serà majúscul“.

Reunió del 28 d'abril on els representants municipals van donar explicacions a les famílies
Reunió del 28 d’abril on els representants municipals van donar explicacions a les famílies

Leave a Reply

%d bloggers like this: