VICTÒRIA CAPITAL

EL SOLGIRONÈS S’EMPORTA EL 1r DERBI GUIAT

PER UN ESTEL·LAR JORDI MIRALLES

CE PALAMÓS 63 – SOLGIRONÈS BISBAL BÀSQUET 72

CE PALAMÓS: Brazo (12), Juanola (4), Gubert (2), Iruela (15) i Martín (8) – cinc inicial – Martinench (0), Jordà (6), Ureña (12), Nicolás (2) i Carreras (2).

Triples: 7 triples. 2 Brazo, 2 Iruela, 2 Jordà i 1 Martín.

Tirs lliures: 10/13

Faltes: 28 faltes. Eliminat Jordà al 40′.

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (6), Yepes (0), Sansabrià (15), Nieto (7) i Poch (6) – cinc inicial – Soler (3), Miralles (16), Mitjà (8), Jacomet (0), Oliva (0) i Sabater (10).

Triples: 8, 2 Miralles, 2 Mitjà, 1 Sansabrià, 1 Nieto, 1 Xató i 1 Soler.

Tirs lliures: 17/31

Faltes: 20 faltes. Cap eliminat.

Parcials: 22-11 // 11-20 // 9-16 // 21-25

CLAR DOMINI LOCAL EN L’ARRENCADA

CE Palamós i Sol Gironès Bisbal Bàsquet jugaven avui el 1r gran derbi a 1a catalana. En un pavelló municipal ple de gom a gom amb les dues aficions i un ambient de luxe, molt lloable en  l’esport amateur. Tor i que els bisbalencs semblava que volien controlar el ritme del partit amb un parcial de 0-4, això només seria un miratge ja que els locals endosaven un contundent 15-0 en els següents cinc minuts que semblava deixat noquejats als de Lluís Feliu. L’entrada de Jordi Miralles en pista permetia reduir les diferències i tornar a ajustar el partit. Tot i això, el talent anotador d’Iruela permetia als locals tancar el primer període amb un ampli 22-11 que generava dubtes a l’equip del Bisbal Bàsquet.

UN GRAN FINAL DE 2n QUART PERMET AJUSTAR EL PARTIT

En l’inici del 2n quart l’intercanvi de cistelles afavoria un Palamós empès per la seva afició, i amb un avantatge, relativament còmode, 29-18 al minut 15′, però a partir d’aquell moment, un gran joc col·lectiu bisbalenc en atac, i una sòlida i molt ordenada defensa bisbalenca permetien recuperar -se i ajustar el marcador. Marc Sansabrià, un dels expalamosins, es lluïa en aquest quart, i permetia als seus, ananr al descans perdent per només 2 punts, 33-31.

L’arribada al descans coincidia amb un Palamós tocat per haver perdut l’avantatge i uns bisbalencs reforçats per haver aixecat una complicada situació.

Jordi Miralles va portar el timó bisbalenc
Jordi Miralles va portar el timó bisbalenc

TERCER QUART DE DUES CARES

Tot i la dinàmica final abans d’arribar el descans, els de Carles Sala sortirien endolladíssims en el 3r període, especialment en defensa, on assecarien completament els de la capital, sense anotar en 5:30. L’avantatge palamosina tornaria a créixer fins als 8 punts, 39-31.  Però la tornada de Jordi Miralles es convertiria en una màster class per a tots els joves bases i per als amants d’aquest esport. Miralles es carregaria l’equip a l’esquena i trencaria una vegada  i una altra als defensors. Aquest impuls i les defenses alternatives plantejades perLlluís Feliu, bloquejarien un Palamós que encenia els primers llums d’alarma. I és que amb un triple de Mitjà i una gran acció de Marc Sansabrià, els bisbalencs desfarien la igualtat i agafarien els primers 5 punts d’avantatge, 42, 47 al final del 3r quart. El control del rebot bisbalenca, solidificava l’equip al darrere i els permetia encarar l’últim quart amb molta empenta.

EL JOC COL·LECTIU ASSEGURA LA VICTÒRIA BISBALENCA

Començava l’últim quart d’un partit molt intens, i molt tàctic. I no podia començar de la millor manera per als blanc-roigs-negres, amb dues grans cistelles de DÍdac Poch des de dins la pintura, que donava el primer gran forat bisbalenc, 42-51. A partir d’aquest

Una acció del partit d'ahir
Una acció del partit d’ahir

moment, Pere Ureña i Nando Brazo, els millors dos homes del conjunt de la costa, es carregarien l’equip a l’esquena. Amb les segves accions intentarien ajustar, amb el seu talent, el marcador. I ho aconseguirien en primera instància, 46-51. En aquest moment, altre cop Jordi Miralles, aquest cop assistint, deixava sols a Pau Soler i Jordi Mitjà que anotarien des de 6,25. El mateix Miralles s’afegiria a la festa amb un altre triple, 51-60. A partir d’aquest moment el palamós enduria la seva defensa i ja amb bonus portaria una vegada i una altra els visitants a la línia de tirs lliure. Nando Brazo, sense poder trobar a Pere Ureña, excel·lentment defensat intentaria el miracle de la remuntada des de l’exterior (6 punts), però res a fer davant la solidesa mental, ofensiva i defensiva dels jugadors de Lluís Feliu. Al final del partit, un altre ex-palamosí, Marc Curto,  podia gaudir de la victòria des de la pista substituïnt a un altre jugador clau en l’últim quart, Ignasi Sabater, que segur en el rebot i efectiu a la pintura contribuïa a la gran victòria bisbalenca,

UN DERBI AMB AMBIENT DE LUXE I MOLTA ESPORTIVITAT

Un pavelló de palamós ple de gom a gom va viure amb intensitat el derbi
Un pavelló de palamós ple de gom a gom va viure amb intensitat el derbi

Aquesta gran festa del bàsquet del Baix Empordà es vivia en un ambient de luxe al Pavelló Municipal de Palamós. El partit transcorria en tot moment amb una esportivitat exquisita entre els dos conjunts i tots els jugadors.

Aquesta victòria deixa als bisbalencs amb un balanç de 9-4 a l’espera del doble enfrontament amb CE ONYAR i ADEPAF Figueres que tancaran la primera volta. Els palamosins queden amb un balanç de 9-5 abans de visitar la psita del Círcol Catòlic de Badalona.

La imatge del final del matx amb la salutació dels dos equips
La imatge del final del matx amb la salutació dels dos equips

Leave a Reply

%d bloggers like this: