LA SALVACIÓ DEL DESFIBRILADOR

EL SÉNIOR B ACONSEGUEIX LA PERMANÈNCIA A LA PRÓRROGA

Ahir a les 16:00h, al Pavelló Vell, es va poder veure un d’aquells partits que fan tan gran el nostre esport. Emoció, dramatisme, incertesa, passió… I és que el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET B i el CB CASTELLBISBAL B, es jugaven el descens en el tercer i definitiu partit del playoff, en un extraordinari ambient a les grades.

Els visitants van començar molt forts i els locals amb nervis i ineficaços de cara a l’anella veien com els liles marxaven al marcador, 3-16 al minut cinc. Tot i el pèssim inici els bisbalencs es refeien i al llarg del 2n quart, amb molt més encert en atac, i molt més sòlids en defensa igualaven el marcador. La bona dinàmica bisbalenca duraria fins el descans aconseguint els primers avantatges, 34 a 31.

A la represa es mantindria un equilibri que ha marcat l’eliminatòria, en un tram de partit on manaven les defenses i als dos equips els costava d’allò més anotar, es començava a palpar a l’atmosfera que el final acabaria en dramatisme. Curts avantatges per l’equip bisbalenc que es mantindrien fins als tres últims minuts. Just en aquest moment, els barcelonins aprofitaven alguna pèrdua de pilota local i el rebot per ajustar a la mínima el marcador. Els bisbalencs no anotaven, i a un minut i es aig, el jugador referència de Castellbisbal anotava un triple que posava l’ai al cor als bisbalencs, però “ipsofacto”, Jordi Mitjà tornava el triple i tornava a posar els blanc-roigs-negres per davant. Des de la línia de tirs lliures els visitants empataven a 55, a manca d’una possessió… Temps mort local. Els bisbalencs jugaven l’última possessió, llançaven fins a dues vegades, però no anotaven!!! L’infern de la prórroga envaia el Pavelló Vell!!!

Amb un públic entregat, un ambient eixordador, els dos equips es reunien a les banquetes a preparar els 5 minuts més decisius de la temporada. Els bisbalencs simplificaven el seu joc, buscant una vegada rera una altra a Xató, molt resolutiu de cara a l’anella, i a darrera mantenien la seva defensa zonal per minimitzar la superioritat física d’alers i pívots davant els visitants. Amb un control del rebot defensiu vital, amb un totpoderós Carles Oliva, i amb Jacomet i Mitjà d’escuders en aquesta tasca recollient les errades rivals i aconseguien eixamplar l’avantatge mentre el cronòmetre  ja jugava a favor dels bisbalencs i els Olés en les passades dels bisbalencs eren el tret de sortida a una celebració de descompressió del patiment i els nervis viscuts!

935303_10201087171089086_587098361_n

Amb el suport dels jugadors referents del 1r equip i el su tècnic, Nieto, Sabater, Miralles i Feliu, el vesttidor bisbalenc es convertia, un cop més, en seu d’una celebració plena de càntics i alegria que després es compartien al porxo del Pavelló amb els afeccionats que no van parar d’animar i empènyer l’equip a la salvació en els 40 minuts.

Amb aquesta vital salvació del 2n equip, el club manté ferma l’aposta que l’equip de 3a Catalana sigui el filial del 1r equip amb tres objectius bàsics:

1.- Foguejar tots els jugadors joves amb possibilitats de futur a una categoria sénior de nivell.

2.- Donar minuts a aquells joves que han disputat menys minuts amb el Sénior A, perquè mantinguin el ritme de competició i viva la confiança en el seu joc.

3.- Permetre als jugadors de club, amb bàsquet però menys condicions físiques per arribar a 1a catalana tenir l’espai i l’equip per gaudir del bàsquet i del club, i fer dels séniors una gran família dins el Bisbal Bàsquet.

De cares a la temporada vinent el fitxatge de Marc Curto, un pívot amb experiència i il·lusió, l’equip es veurà reforçat per intentar no patit tant com enguany. Curto que ve disposat a assumir el mateix rol que els seus amics Nieto, Miralles i Ignasi exerceicen en el 1r equip, i plasmar-lo al Sémior B,  ha estat donant suport a l’equip al llarg d’aquest playoff, en un gest que l’honora i ja desperta l’admiració dels seus futurs companys.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: