Àlex Castelló fa el boca a boca i reanima a l’equip

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 66 – AB PREMIÀ 61

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Soler (4), Miralles (10), Mitjà (9), Nieto (8), Sabater (2) –cinc inicial–; Castillo (7), Castelló (12), Bassa, Yepes, Pujadas, Oliva (3), Jacomet (11).
10 triples: 4 Castelló, 3 Mitjà i 3 Jacomet.
20/30 tir lliures.
15 faltes.
AB PREMIÀ: Buch (7), Fernández (11), Paniagua (7), Abad (16), Tomás (10) –cinc inicial–; Jaime, O. López, E. López (3), Vujadinovic, Sánchez (7).
8 triples: 4 Abad, 1 Buch, Paniagua, Tomás i Sánchez.
5/8 tirs lliures.
24 faltes.Eliminat: Abad.
PARCIALS: 6-9, 25-22, 40-47, 66-61.

UN POBRE INICI MARCA LA PRIMERA MEITAT

El passat dissabte, el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET rebia l’AB PREMIÀ, un dels equips de la part alta de la classificació i amb més talent i experiència de 2a Catalana. I els maresmencs van demostrar el perquè són un equip tant temut a la competició. En un inici on predominaven les defenses, els bisbalencs van estar molt erràtics de cara a cistella. Tot i això, les bones defenses permetien que els locals retinguessin els visitants en les mínimes diferències en el marcador. Un dels pitjors primers quarts de la temporada  es tancava amb un paupèrrim 6-9.

Una acció del partit Bisbal - Premià
Una acció del partit Bisbal – Premià
Als segons 10 minuts els bisbalencs van recuperar el seu to de joc habitual, i un triple de Mitjà, situava els bisbalencs per davant en el marcador, en el minut 13. Els visitants contestaven amb un altre llançament de més enllà de 6, 25. A partir d’aquí, un pàrcial de 10-2 favorable als bisbalencs, protagonitzat pels homes de refresc en les rotacions de Lluís Feliu donava els primers avantatges als locals., 22 a 16. Un parcial que els de Premià retornarien en un minut i mig amb un 0-6 que tornava a equilibrar el marcador. Jacomet, abans de cloure la primera meitat, clavava un dels seus tres triples i donava un avantatge curt als bisbalencs en el descans, 25 a 22.

EL TERCER QUART UN BANY DE JOC DEL PREMIÀ

En la represa, els visitants començaven molt endollats i amb dos triples consecutius agafaven les regnes del matx. La defensa bisbalenca feia aigües i els del Maresme feien moure la pilota i fer anar de corcoll els locals i aconseguien  opcions molt clares i vistoses de cistella. Uns actius Jacomet, Xató, i Mitjà retallaven mínimament les diferències en el tram final

Xató anota des del tir lliure
Xató anota des del tir lliure

del 3r període i evitaven un enfonsament general de l’equip, tot i el contundent parcial de 15 a 25, i el 40-47 creaven temor a veure la 1a derrota com a locals de l’equip. Una sensació, més per la diferència de punts, per la solidesa dels experimentats premianencs.

Un triple de Mitjà en l’arrencada de l’últim quart tornava a donar ales als blanc-roigs-negres, unes ales que Abad, tallaria ben depressa amb dos triples consecutius des de la perpendicular. Triple de Jacomet per tornar-ho a intentar, però el Premià retornava amb una cistella, 47-55.

CASTELLÓ REANIMA L’EQUIP, BOCA A BOCA I MASSATGE CARDÍAC

Amb només cinc minuts pel final de l’encontre, Castelló agafa protagonisme, i amb un triple estratosfèric activa els companys i el públic que es bolca a donar suport a un equip que els ha fet gaudir d’allò més al llarg de la temporada. Però uns experts jugadors visitants anoten dues cistelles i sembla que certifiquen gairebé la victòria, 52 a 59 a manca de 2:45.

Ignasi Sabater anota… la defensa dels bisbalencs canvia d’intensitat i Castelló hi torna des de l’exterior… els bisbalencs són vius, 55-59. Ni el temps mort visitant pot aturar l’embranzida local, Marc Nieto, jugant amb dolor anota 3/4 tirs lliures i ajusta el marcador, 58 a 59. Just abans d’entrar en l’últim minut tirs lliures pel Premià. La pressió del públic és ara eixordadora i només aconseguiexc anotar un dels dos tirs lliures de la sèrie. 58 a 60, queda només un minut. Els canvis d’handbol són constant, Castelló ataca, Soler defensa.

Àlex Castelló, la metralleta de Palamós
Àlex Castelló, la metralleta de Palamós

Entrem a l’últim minut i decisiu minut. Els bisbalencs juguen possessió llarga, la bola arriba a Castelló… i xofffff!!! 3r triple consecutiu i posa els bisbalencs per davant!! El pavelló xala i es converteix en una olla a pressió! Els visitants erren l’atac, i els bisbalencs disposen de tirs lliures per Ignasi, que en converteix un, 62-60. Queden 17 segon. El tècnic bisbalenc, Lluís Feliu, en una jugada magistral, decideix fer falta i guardar-se l’última possessió. El base i motor del Premià pot posar l’empat… però erra el primer. 62-61. Els visitants es veuen obligats a fer falta, pilota a Miralles, que no falla, 2de 2. 63-61. Atac ràpid dels visitants que erren, altre cop falta sobre Jordi Miralles, que no falla i certifica una victòria que ja es veia molt lluny de l’Empordà feia escassos minuts.

Els bisbalencs, encaren un tram final decisiu, amb la seva propera visita a Manelleu, diumene a la tarda,. abans de rebre el líder indiscutible de la competició, el CB Granollers, el proper dissabte 20 d’abril. Els bisbalencs necessiten guanyar 3 dels 5 partits, per assegurar una segona posició que faria un somni realitat, el BISBAL BÀASQUET nou equip de 1a CATALANA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: