Intens derbi a Arbúcies. La victòria se’n va cap a l’Empordà

CB ARBÚCIES 58 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 61

CB ARBÚCIES: Sánchez (7), Noguera (7), Condom (10), Pires (24), Canaleta, Masnou (10), Cantero.
2 triples: Sánchez i Pires.
4/9 tirs lliures.
17 faltes.
SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Castillo (7), Castelló (9), Soler, Nieto (12), Sabaté (5), Pujadas, Jacomet (8), Miralles (9), Mitjà (9), Font, Oliva (2), Bassa.
10 triples: 2 Castelló, 3 Mitjà, 3 Nieto i 2 Miralles.
4/7 tirs lliures.
17 faltes.
PARCIALS: 10-12, 14-14, 13-13, 21-22.

DERBI INTENS I EQUILIBRAT

El CB Arbúcies i el Sol Gironès Bisbal Bàsquet van protagonitzar, el passat dissabte, un intensíssim i interessantíssim derbi de 2a Catalana.
En els minuts inicials semblava que els bisbalencs agafaven el control i el ritme del partit, però els locals milloraven la seva defensa i amb cistelles de sota els taulers entraven a portar el pes del joc i aconseguien posar-se per davant en el marcador.
Al llarg del 2n quart les defenses predominaven per damunt dels atacs i

Jacomet intenta el llançament a cistella
Jacomet intenta el llançament a cistella

la mala selecció de tir i pèrdues de pilota d’ambdós conjunt feia que el tanteig fos molt baix. Tot i això, la lluita dels jugadors feia que el partit fos d’allò més entretingut. Una última jugada amb 8 segons de possessió, on l’estratègia de Lluís Feliu sortia a la perfecció propiciava que Ignasi Sabater anotés un triple sobre la botzina i que els empordanesos marxessin amb una avantatge de 2 punts al descans, 24-26.

Pires va fer molt de mal sota les anelles bisbalenques
Pires va fer molt de mal sota les anelles bisbalenques

A la represa es repetia el guió i els bisbalencs començaven endollats el 3r quart, aconseguint avantatges de 7 punts. A partir d’aquí, la superioritat física dels d’Arbúcies sortia a lluir i Pires i Masnou es convertien en un autèntic malson, rebotejant una vegada i una altra sota la cistella bisbalenca i ajustant de nou el marcador.

Els visitants aconseguirien de nou avantatges mínims al marcador, que semblaven donar aire als jugadors. Marc Nieto es carregava amb la seva quarta falta personal, i Jacomet, Eudald i Oliva es rotaven per intentar acompanyar a Sabater en la complicada missió d’aturar els pívots locals.
A partir del minut 5 s’encenien les alarmes bisbalenques quan l’Arbúcies aconseguia posar-se de nou davant en el marcador. En aquest moment apareixia la qualitat dels jugadors bisbalencs, penetracions de Xató i Miralles, assistències de Soler, triples de Mitjà i Nieto, que permetrien als bisbalencs, amb més frescor per la profunditat de banqueta que un Arbúcies amb dues baixes importants decantar la balança a favor dels bisbalencs.  La gestió de les últimes accions per part dels bisbalencs va ser la clau de la victòria final.
Victòria de mèrit, la 19a, en una complicadíssima pista on hi ha perdut entre d’altres el poderós CESET.
La propera setmana, dissabte a les 17:30h, el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET rebrà el CB Quart, quart classificat i rival directe dels bisbalencs en les posicions capdaventeres de la clasificació.
El partit s’entreveu clau per ambdós conjunts, però els gironins arriben amb més pressió després d’haver perdut la setmana passada a casa, davant el Granollers i passar en poques jornades, de la 2a a la 4a posició.
En el partit de la 1a volta el Quart es va imposar per sis punts de diferència.
El CE Bisbal Bàsquet farà una crida als seus aficionats per tal que el Pavelló Vell reflexi una bona entrada en un autèntic partidàs de bàsquet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: