El públic els empeny a la victòria

Victòria del 1r equip Masculí a la pròrroga amb un públic que va fer de 6è home

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 76 – CB MANLLEU 67

SOL GIRONÈS BISBAL: Soler (10), Miralles (11), Mitjà (12), Nieto (18), Font (2); Àlex (13), Xató (3), Bassa (2), Yepes, Oliva i Sabater (6) i Jacomet (3).
13 triples : 4 Mitjà, 3  Nieto, 3 Castelló, , 1 Soler, 1 Jacomet i Miralles.
11/14 t.ll.
17 faltes. Eliminat Nieto.
CB MANLLEU: Roquer (2), Comas (8), Company (15), Martín (20), Aranda (10); Serrat (9), P. Roquer, Colmenar, Aumatell (2) i Tachs (1).
6 triples: 3 Martín, 2 Comas i 1 Serrat.
5/12 t.ll.
16 faltes. Cap eliminat.
PARCIALS: 17-13, 31-31, 44-52, 65-65 (final) i 76-67 (pròrroga).
Interessantíssim i emociantíssim partit de bàsquet el que van oferir dissabte el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET i el CB MANLLEU. En un pavelló Vell que oferia un gran aspecte per veure els bisbalencs, que continuen imbatuts com  a locals.
Al llarg del primer quart semblava que els locals volien agafar la iniciativa en el marcador, amb un Marc Nieto molt actiu (9 punts al primer quart), acompanyat des de la línia exterior per Mitjà i Castelló. Tot i això els osonencs no es van deixar sorprendre pel ritme dels locals i van aguantar l’estrebada, 17 a 13 a favor dels bisbalencs.
Una moment de la primera meitat del Bisbal manlleu

En el 2n període els bisbalencs perdrien cert equilibri en el seu joc, anotant tan sols una cistella de 2 punts, això sí 4 triples, en aquest quart els permetria seguir sumant. Seria el Manlleu però qui al llarg d’aquest quart agafaria “el tempo” del matx, i encapçalats per un actiu Marín (8 punts amb 2/2 en triples) provocava dubtes a la defensa bisbalenca. S’arribaria al descans amb igualtat màxima en el marcador, 31-31, però amb la sensació que els locals podrien posar en escena la seva millor versió en la 2a part, ja que l’excessiu descontrol en les passades havia provocat un excés de pèrdues de pilotes en els bisbalencs.

I en la represa semblava que aquesta versió arribava, Nieto des de l’exterior i la velocitat del “Petit Poni” Soler, que no havia estat massa encertat en la primera meitat, juntament amb una bona defensa al darrere, permetien aconseguir un parcial de 8 a 2 i donar els primers avantatges als bisbalencs.
Però això seria tan sols un miratge, ja que en només 6 minuts, els de Manlleu es refeien de l’empenta bisbalenca i els endossaven un contundent parcial de 5-19 que deixava groguis als locals. Només un fly amb porta enrera de Bassa i un triple d’Àlex aconseguien tallar la sangria dels d’Osona. Al final del 3r quart l’avantatge visitant era de 44-52.
Però aquest grup està fet d’una fusta especial. Quan més negres es veien les coses més força treuen. Els jugadors s’encomanaven a la grada, una grada que responia “apretant” de valent en cada acció. I enguany els bisbalencs disposen d’una arma letal, l’experiència i maduresa de Miralles, Nieto i Sabater. Els veterans agafaven les regnes ofensives. Un Miralles estel·lar trencava una vegada rera una altre la defensa visitant i amb 11 punts gairebé consecutius, (2 punts d’Ignasi a assistència seva) aconseguia equilibrar el marcador a manca de 6 minuts, 55 a 55.
El públic ja era en aquests moments el 6è home dels bisbalencs, donant alè i

Nieto molt actiu al llarg del partit

força als blancroisnegres. Un triplàs de Castelló donava avantatge als de casa, però en la següent acció el Manlleu el neutralitzava. Nieto des de la perpendicular anotava més enllà de 6,25, però Marín altre cop de 3, el neutralitzava. Empat a 63 a manca d’1:30.

Quan s’entrava en l’últim minuts, una inexistent falta de Soler en un rebot ofensiu, xiulada absurdament per un  l’ àrbitre auxiliar,davant del pívot del Manlleu, donava dos tirs lliures a Marín i la possibilitat d’endur-se el partit. Marín anotava, 63-65. En el següent atac, assistència per Ignasi Sabater, que des del coll de l’ampolla, anotava i provocava el deliri a la grada bisbalenca, empat.
En la següent defensa… la pressió del públic i l’activitat dels jugadors locals provocaria que el Manlleu no pogué anotar i que es celebrés la pròrroga com una petita victòria.
Uns bisbalencs molt crescuts psicològicament i un Manlleu tocat, farien del tòpic basquetbolístic de qui força la pròrroga s’emporta la victòria una realitat.
Els 5 minuts extres començarien amb un altre triple de Marc Nieto i ni la seva eliminació provocarien cap mena de desconcentració en els locals, que es mostrarien finíssims en atac i sòlids defensivament i amb un parcial de 11-2 retornaven amb satisfacció l’ajuda que els havia ofert el seu públic. Grada i equip acabaven en extrema comunió el matx i amb un ambientàs que recordava el de les millors tardes del bàsquet bisbalenc.
Els jugadors agraïnt al públic el suport en els moments més complicats
Aquesta setmana els homes de Lluís Feliu, que són segons, amb un extraordinari balanç de 10 victòries i només 1 derrota, visitaran a les 16:00 del dissabte el líder, el Granollers. Els vallesans són líders invictes de la categoria amb 11 victòries en 11 partits. Un autèntic partidàs, primer contra segon, en un gran escenari com el pavelló del CB Granollers, un històric del bàsquet català.
Els bisbalencs intentaran de ben segur donar un disgust al líder.

Leave a Reply

%d bloggers like this: