ENTREVISTA DE LA SETMANA – Albert Sunyer “Capón”

L’entrevista a Albert Sunyer, actual entrenador del Sènior Femení B:

Albert Sunyer
“Un dia del mes de maig del 1981 en Pitu Pla va entrar a la nostra classe i ens va comentar que es volia fer un equip de bàsquet masculí i un de femení del col·legi i uns quants ens hi vam apuntar. Com a jugador he jugat a la Bisbal en els tres clubs; B.C. La Bisbal (84-91), Atlètic Bisbalenc (91-94) i Bisbal Basquet (94-95), i a fora vaig jugar al Club Bàsquet L’Escala (95-96). Com a entrenador vaig compaginar el jugar i entrenar fins a l’any 97. (La temporada 93-94 vam guanyar la lliga amb el Sènior Femení de l’Atlètic Bisbalenc). A l’any 1998 vaig decidir marxar per formar-me com a entrenador i vaig fitxar per el F.D. Cassanenc  (1998-2002). Al 2002 torno a La Bisbal fins al 2006, on entreno diversos equips. En aquest període de temps vaig entrar a la Federació de Bàsquet com a entrenador de tecnificació. La temporada 06-07 fitxo per el Club Basquet  Fontajau de Girona com a primer entrenador a 2ª Catalana. La temporada següent (07-08) fitxo per el Basquet Club Palafrugell portant un equip masculí (Pre-Infantil) i hi estic fins la temporada 10-11. La temporada 11-12 ( ha sigut el primer any que no he entrenat a cap equip) torno a La Bisbal fent treball de tecnificació amb diferents equips i, amb la temporada que acabem d’encetar, torno als orígens agafant el Sènior Femení B amb en Joan Bassa.”
 
 

1-      Comencem amb una pregunta pels que no t’han vist mai jugar: com et definiries com a jugador?

 Un jugador d’equip .Un jugador ràpid, amb bona sortida de contraatac, amb bon tir exterior i bastant bon defensor,sobretot en les ajudes.

2-      Durant la teva implicació en el món del bàsquet has fet diferents funcions: entrenador de base, d’equips sènior, entrenador de tecnificació… Quina és la teva faceta preferida o en quina et sents més còmode? Per què?

M’encanta ensenyar. Em sento molt més còmode fent un treball en un equip de base. No sóc entrenador per un sènior.

3-      Com a entrenador de tecnificació, què creus que és l’essencial que ha de tenir tot jugador/a de bàsquet i que tu exigeixes/exigiries?

El més essencial és que el jugador tingui il·lusió i ganes. Si a més el jugador/a té talent doncs millor. Un jugador/a amb bona tècnica individual té cabuda en qualsevol equip. Més que exigir jo sempre demano el que no es veu (ganes, intensitat en els moviments, bones definicions).

4-      En gran part de la teva trajectòria t’hem vist entrenant equips femenins. Hi ha alguna raó en especial o és simple casualitat? Com veus la salut del bàsquet femení a la Bisbal?

A finals dels 80 el bàsquet femení a La Bisbal tenia un nivell molt alt, el sènior femení jugava a 1ª Catalana i l’entrenador era en Joan Loureiro. Jo vaig gaudir molt veient aquell equip amb jugadores com la Silvia López, Eva Bassó, Glòria Amodeo, Mònica Morraja, etc. Un equip femení ben entrenat juga igual de bé que un de masculí.

Jo crec que  el bàsquet femení a La Bisbal torna a gaudir de bona salut (la temporada passada van guanyar la lliga i van pujar de categoria) , hi ha dos equips que tenen ganes de fer bé les coses. Amb l’arribada d’en Pere Estrem d’entrenador al Sènior A li dóna una continuïtat a la bona feina feta per en Marc Quiñones  durant els darrers anys.

5-      Aquest any entrenes el Sènior Femení B juntament amb en Joan Bassa. Com veus l’equip aquesta temporada? Quins objectius us heu plantejat?

Molt il·lusionat, aquestes noies pugen amb molta força i tenen ganes de demostrar que ho volen fer bé, amb un equip tan jove com el que tenim, l’objectiu principal és el de seguir formant, que vagin creixent i que si arriba el moment puguin ajudar al primer equip.

6-      Vas viure de prop la divisió del B.C.BISBAL amb l’atlètic bisbalenc, descriu-nos breument aquest fet i la següent unió i formació del Bisbal Bàsquet. On vas continuar tu? Per què?

Va ser el resultat de la mala relació que hi havia entre nosaltres. Vaig marxar a l’Atlètic Bisbalenc . En un poble com la Bisbal era absurd que hi haguessin dos clubs de bàsquet. Per sort, tres anys després naixia el Bisbal Bàsquet.

 7-      I actualment, quina visió general tens del club? En què creus que ha de millorar?

No hi ha cap club a la província que tingui la implicació de la gent com la té el Bisbal Bàsquet. Jo que he voltat una mica t’ho puc assegurar, la millora es va fent cada dia, No podem caure en l’auto-complaença.

8-      Aquesta temporada s’ha engegat l’iniciativa de portar el bàsquet de les categories escoleta i pre-mini a les escoles, creus que aquesta iniciativa és positiva pel futur del club?

 Es molt positiva aquesta iniciativa, molt necessària per el club.

 9-      Què n’opines de l’actual situació de les instal·lacions esportives de la Bisbal? Creus que es necessita un pavelló nou?

Està molt clar que necessiten una reforma a fons, s’ha arribat a un punt que ja no es pot allargar més aquesta situació. Un pavelló nou crec que és una mica complicat ara, en els temps que corren. Aquest pavelló el vam estrenar quan érem l’equip infantil del Joan de Margarit i hi tinc molts records en aquesta pista.

PREGUNTES RÀPIDES:

-Un jugador/a de referència: Pep Pujol (Bisbal), James Worthy (Los Angeles Lakers)

-Un equip: Chicago Bulls de Phil Jackson i Michael Jordan

-Cinc inicial ideal del Bisbal Bàsquet: Jordi Miralles, Jordi Ferrer, Jordi Mitjà, Marc Nieto, Pep Pujol

-Un lema: Pit i collons i Carpe Diem (viu el moment)

-Un hobby: La música i els SANFERMINES

-Mar o muntanya: Mar

-Si només et poguessis endur una cosa a una illa deserta, què t’emportaries? Un disc d’en Bunbury

-Una cançó: Porqué las cosas cambian (Bunbury)

-Un somni: Conèixer a en Bunbury

-El millor moment: Temporada 00/01 F.D. Cassanenc de Copa Catalunya, 26 partits seguits perdent, juguem contra el Santfeliuenc i vam guanyar 73-60 el primer partit d’aquell any. Inoblidable. Vam acabar la temporada amb 4-26.

-El pitjor:  Aquest me’l guardo per a mi.

2 respostes a «ENTREVISTA DE LA SETMANA – Albert Sunyer “Capón”»

  1. Avatar de Víctor Muriana
    Víctor Muriana

    Endavant Capon, tu sí que ets un Crack

  2. Capón, a mi m’agrades més tu que en Bunbury!

Leave a Reply

%d bloggers like this: