CAMPIONS DE CATALUNYA

EL SOTS-21 DEL SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET S’IMPOSA A LA FINAL A 4 DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA CELEBRADA A LLEIDA

L’equip Sots-21 del SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET es va proclamar ahir, a Lleida, Campió de Catalunya Sots-21. Els bisbalencs van brillar en una final a 4 celebrada al Pavelló Olímpics del Segrià.

Els nois entrenats per Joan Ferrer, Paco López i Xevi Escatllar, que ja s’havien desplaçat a Lleida el dissabte a la tarda per quedar concentrats a l’Hostal Mundial de la capital del Segrià, aconseguien imposar-se al campió de Tarragona, el CB El Morell per 42 a 72. Tot i tenir un inici marcat pels nervis i l’ansietat d’una fase final, 11 a 11, al final del primer quart, els del Baix Empordà van obrir escletxa al marcador al llarg del segon període i arribaven al descans amb un favorable 26 a 39.

A la represa el Bisbal Bàsquet no va baixar el ritme, i amb constants rotacions van aconseguir ampliar l’avantatge fins al 30 punts, que mantindrien al llarg de l’últim període. D’aquesta manera els bisbalencs es classificaven per la gran final.

DOMINEN LA FINAL DAVANT DEL CE SANT NICOLAU DE SABADELL DES DE L’INICI

A la final, disputada a les 17:30h els esperava el CE SANT NICOLAU, de Sabadell, campió de Barcelona i filial de l’Assignia Manresa. Els sabadellencs s’havien desfet en la primera semifinal, del campió de Lleida i amfitrió, CB SECÀ SANT PERE ÀMBIT amb molta contundència, 98 a 49.

Tot i la superioritat física del campió de Barcelona, els nois del Bisbal Bàsquet estan fets d’una fusta especial. Amb un esperit insuperable començaven de forma excelsa la gran final, amb un espectacular parcial de 0-10 (amb 8 punts d’un imparable Jordi Pujadas), que marcaria el ritme de partit de la final. Els de Sabadell, buscaven solucions amb les rotacions i alternatives defensives, però els bisbalencs dominaven el partit des de la defensa. Cal afegir-hi, que tot i la diferència física els blanc, roigs negres dominaven el rebot als dos taulells, demostrant que l’alçada és contrarrestada amb concentració, actitud i agressivitat. Carles Oliva, David Cardoner, Jordi Mitjà i Martí Xifre ajudats pels petits de l’equip dominaven la pintura.

A la 2a part, el guió del partit no canviaria. Els de Sabadell provocaven tímides reaccions, però els llançaments d’un extraordinari Mitjà, o les espectaculars accions d’un il·luminat Adrià Farreras silenciaven els afeccionats del Sant Nicolau i provocaven que els crits i càntics dels afeccionats bisbalencs s’imposessin també a la grada. Amb una avantatge, de 25 punts, l’experiència de jugadors com Pau Soler, Joan Bassa i Marc Yepes conduïria que el cronòmetre anés corrent favorable als interessos bisbalencs, i tot i un contundent parcial de 16 a 4 a favor dels de Barcelona, els de La Bisbal s’impossessin per un clar 57 a 69.

Els bisbalencs celebrant el títol

EL CAPITÀ, JOAN BASSA AIXECA LA COPA DE CAMPIONS

Joan Bassa, capità del 1r equip del Bisbal Bàsquet, era corejat pels seus companys just abans d’aixecar la Copa de Campions de Catalunya. Bassa, un exemple de sacrifici i esforç, podia doncs, aixecar el màxim títol català després d’haver aguantat tota la temporada problemes i dolors físics. Després l’eufòria es desfermava entre els integrants de la plantilla, els acompanyants, els seguidors i familiars.

Els jugadors campions són, Víctor Milla, Martí Xifre,Pau Soler, Jordi Mitjà, Marc Yepes, Jordi Pujadas, Joan Bassa, Enrique Calvo, Carles Oliva, Jordi Lladó, Adrià Farreras, David Cardoner i Jordi Hidalgo. Entrenats per Joan Ferrer, Paco López i Xevi Escatllar. La resta de l’expedició a Lleida la formaven: Quim Salvà (fisio), Dani Juan (el del bombo), Genís Castillo (motor del 1r equip recolzant incansablement els eus companys) i el jove Xevi Castillo (gaudint i disfrutant d’un gran campionat).

Una resposta a «CAMPIONS DE CATALUNYA»

  1. Com diria el Sr d’Ubrique: en do palabra: FELI CITATS

Leave a Reply

%d bloggers like this: