Article d’opinió: ACONSEGUEIXEN EL DESITJAT ASCENS

SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 49 CB VILABLAREIX 35

PARCIALS: (8-9) (16-15) – (29-25) (49-35)

TIRS LLIURES:9/25 (36%)

L'equip fent pinya després del partit.
L’equip fent pinya després del partit.

TRIPLES: 2 L.Torroella i M.Sanjuan.

24 faltes, eliminada M.Farrarons.

TIRS LLIURES VISITANTS: 9/24 (37,5%)

TRIPLES: 2  M.Palacio 1 i L.Citores 1.

22 faltes, eliminades Palacio i Citores.

C.Ferrer (2), M.Sanjuan (7), M.Adarnius (10), A.Punset (13) i L.Castelló (6) – cinc inicial – M.Pigem (2), M.Farrarons (2), A.Aramburu (2), L.Torroella (5), M.Segura i A.Sierra.

El sènior femení va aconseguir dissabte un dels objectius que s’havia marcat el club: l’ascens de categoria. El pavelló vell deLa Bisbal presentava un gran ambient a les grades amb familiars, amics, jugador/es d’altres equips, entrenadors… Un fet al qual, les noies no estant acostumades i que van poder viure i gaudir. Les bisbalenques van poder superar l’average de 6 punts que tenien amb el CB Vilablareix i d’aquesta manera ocupen el primer lloc provisional a la classificació a falta d’una jornada.

El partit va estar marcat pels nervis i moltes imprecisions per part dels dos conjunts. Les locals patien molt durant la primera part, ja que en cap moment van poder dominar el rebot per poder donar un ritme alt a les transicions. Es cedien segones opcions sota cistella, que les visitants no desaprofitarien. Va mancar més comunicació, ja que es cometien molts errors defensius, sobretot en la defensa dels talls i els bloquejos. En atac faltava molt ritme i més decisió en accions d’1c1. Les alternatives defensives plantejades pel conjunt visitant, dificultaven el joc ofensiu bisbalenc que no era tant fresc ni dinàmic com d’altres ocasions. A més, el canell tremolava a la majoria de jugadores. S’anotaria només un dels vuit tirs lliures llançats. Destacar l’actuació de Magalí Adarnius al 2n quart que mantenia a les bisbalenques dins el partit. Amb un llançament de tres punts sobre la botzina de L.Torroella, les bisbalenques es posarien per davant en un marcador que reflectia un resultat baixíssim (16-15) fruit del nerviosisme dels dos equips.

INTENTEN TREURE’S LA PRESSIÓ QUE  ESTAVA OFEGANT L’EQUIP

Durant el descans s’intentava oxigenar a l’equip i treure l’excés de pressió, que en el cas d’alguna jugadora com Mireia Sanjuan l’estava afectant més del necessari. No es podia retreure res a unes jugadores joves i que mai havien viscut partits d’aquest tipus. Però, si que es va demanar més seny i més seguretat en atac i oblidar-se de tanta pressió innecessària, que provoca massa neguit al conjunt.

Es va provar una defensa zonal, tot i que ha estat poc treballada per l’equip, va dificultar els primers atacs visitants. Tot i així les bisbalenques seguien amb molt poc encert ofensiu. Un parcial de (0-7) obria una petita escletxa per les de Vilablareix 18-24.

A partir d’aquí i coincidint amb el canvi a defensa individual, l’equip va fer un gir total al partit. Es va incrementar l’actitud defensiva amb moltes recuperacions, aquí Montse Farrarons va estar novament espectacular treballant per l’equip i fent la “feina bruta”. Va capturar diversos rebots que donaven opcions a poder córrer. Sanjuan i Punset van treure un munt de faltes, que aquest cop no desaprofitarien i anotarien la majoria de tirs lliures. Les bisbalenques imposaven el seu joc des de la defensa i a base de ritme i molta més confiança en atac aconseguien posar el partit de cares. L’equip en conjunt va mostrar una gran actitud i jugadores com Clara Ferrer donaven aquell plus en defensa que provocava diverses recuperacions. Punset apareixia quan l’equip més la va necessitar, la capitana va anotar 9 punts en quatre minuts (amb una acció de 2+1 inclosa) i esperonava a l’equip. Les bisbalenques tancaven un parcial de 19-0 en set minuts, fruit de la millora en el criteri ofensiu,, amb un llançament d’Aramburu i un triple de Sanjuan que reflectia la màxima diferència a falta de 5 minuts 41-25. L’equip va saber aguantar el partit, tot i que podia haver aprofitat millor els llançaments en tirs lliures.

LA PINYA AL FINAL DEL PARTIT EL MILLOR MOMENT

Les noies van poder celebrar l’ascens de categoria fent pinya al mig de la pista i celebrant-ho amb el públic assistent. Aquest ha de ser un capítol més d’un equip molt jove, que encara no ha tocat el seu sostre i que ha anat creixent mica en mica. Les “protagonistes” marcaran el seu propi futur. FELICITATS NOIES!!!

L’equip del sènior femení vol agrair a tota la gent que va venir a donar suport i ajudar-nos a poder aconseguir el nostre objectiu.

DEPENEN D’ELLES MATEIXES PER GUANYAR LA LLIGA A LA DARRERA JORNADA   

Dissabte vinent les noies jugaran l’últim partit de la temporada a la pista del CB Sarrià de Ter “A” a les 18:00 h. En cas d’aconseguir la victòria, el sènior femení obtindria el que seria “la cirereta del pastís”: El campionat de lliga!

Esperem que pugui ser així i que les noies ho puguin celebrar tal i com es mereixen.

2 respostes a «Article d’opinió: ACONSEGUEIXEN EL DESITJAT ASCENS»

  1. MOLTES FELICITATS A TOTES!!!!

  2. Avatar de Rafel Mitjà i Rosa Ragolta
    Rafel Mitjà i Rosa Ragolta

    Vull felicitar a aquestes noies tan trempades, sovint quan parlem de bàsquet pensem amb equips de nois, però crec que un equip de noies compacte i amb ganes de jugar amb equip pot ser imparable.
    Endavant el bisbal bàsquet femení!!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: