L’Entrevista nº21 amb Àlex Castelló

Àlex Castelló fent un llançament de 3 punts

“Vaig jugar amb totes les categories de l’escola fins a Cadet. Després, com tots els jugadors que surten de les escoles, vaig passar al Club Esportiu Palamós, on hi vaig passar 3 anys. He de dir que l’actual director tècnic del Bisbal Bàsquet, en Lluís Feliu, en aquell moment entrenador del Palamós, em va donar la oportunitat de debutar amb el primer equip a Segona Catalana amb 15 anys.  I aquí estic, des de fa dues temporades, defensant la samarreta del Bisbal Bàsquet.”

1. Com és que decidissis venir a jugar a La Bisbal?

Típica pregunta, jeje! Doncs bé, el senyor Jordi Mitjà i família tenen un pis a Palamós i cada estiu, ja des de ben petits, que m’apretaven perquè anés a jugar aLa Bisbal, i la veritat és que a mi em feia molta il·lusió. Fa dos estius, a finals d’agost, a punt per començar la pre-temporada em vam parlar i en aquella ocasió vaig decidir que sí. Tot va anar molt ràpid, al vespre ja havia parlat amb en Joan Ferrer i l’endemà ja estava aLa Bisbalcorrent com un negre!

2. Quines van ser les primeres sensacions? Et vas adaptar bé al nou grup?

Tot va ser molt fàcil, la veritat. Tota la vida, ja des de petits quan jugava al Palamós, que ens havíem enfrontat contra Xatos, Bassas, Olivas, Eudalds o Mitjàs i ja ens coneixíem. Tots som de la mateixa edat, si fa no fa, i va ser molt fàcil adaptar-me. Ja des del primer entrenament em vaig sentir molt a gust en aquest grup, i tothom em tracta perfectament, com un més. Només tinc paraules d’agraïment per a cadascun d’ells.

3.Has trobat canvis en la manera treballar comparant-ho amb el teu club d’origen?

He trobat canvis, sobretot en els entrenaments, concretament en els físics. Quan estava a Palamós, no se’n donava, potser, tanta importància. Aquí aLa Bisbal, hi ha un dia, el dimarts, que és entrenament físic. Trobo que està bé mantenir un to físic adequat, per després, als entrenaments de divendres de pre-partit i sobretot el dissabte de partit, poguem lluitar i estar més preparats per quan ens enfrontem amb gent més forta que nosaltres.

4. Creus que has millorat com a jugador al llarg d’aquestes dues temporades? Quines són les teves virtuts i quins aspectes creus millorables com a jugador?

Personalment, crec que sí. La meva principal virtut és el tir de 3 punts, però s’han de fer més coses, o per lo menys, intentar-les. Durant aquests 2 anys he après molt, sobretot a madurar dins la pista, i també a no dependre del tir i intentar altres coses. Aspectes a millorar? Ser més agressiu en defensa.

5. Tant a tu com a en Jordi Mitjà us consideren les dues “metralladores” del Bisbal Bàsquet i especialistes des de la línia de 6,25. Per cert,  es pot saber què coi penses quan fas un llançament de 7 mts. o més? Us “piqueu” amb en Jordi?

Sempre m’ha agradat tirar de lluny, no em pregunteu perquè, jejeje. La veritat és que hi ha un cert “pique” amb en Jordi, sobretot els divendres quan fem partidet. En Joan ja ens posa un a cada equip i el “pique” existeix i el resultat és que un dia guanya ell i l’altre jo. Els tiradors van a ratxes, diuen. Està bé, perquè quan al partit a un no li entren, sabem que tenim un revulsiu que estarà més enxufat. Lo cardat està si cap dels dos està enxufat…!

6. La darrera temporada vareu aconseguir l’ascens a 2a catalana, tot un èxit tenint en compte que sou un grup molt jove . Com vas viure aquella fase d’ascens?

Buffff, va ser de les millors experiències que he tingut com a jugador de bàsquet. Recordo que a mitjans lliga, anàvem partit a partit, i les coses anaven bé, fins que va arribar el maig i ens vam trobar a dalt de tot de la classificació podent participar en la fase d’ascens a Segona. I per sort, vam quedar segons, vam fer la promoció contra el Lloret i vam pujar. Van ser uns grans dies de festa i bogeria envoltat de gent molt ben parida. Ens ho vam merèixer. Va ser una gran temporada, i la meva primera en aquest club!

7. Aquesta temporada com has vist el primer equip en termes generals? En què creus que heu de millorar?

Una pèl irregular, capaç de plantar cara a grans equips i deixant-nos perdre contra equips, a priori, assequibles. Ens ha faltat agressivitat i jugar amb cap en moments clau. Hem de millor en moltíssimes coses, som joves i ens queda molt per aprendre.

8. A falta de quatre jornades, el primer equip es troba en una situació delicada. Com us trobeu anímicament  per afrontar aquestes darreres jornades? Veus factible la salvació?

I tant que la veig factible, faltaria més! Sabem que estem en una situació molt delicada i més, havent perdut dissabte contra un rival assequible (Vilablareix). Serà difícil, però amb el suport de tots i omplint el pavelló amb els 2 partits vitals que ens queden a casa, ho tirarem endavant iLa Bisbalpodrà tornar a gaudir de bàsquet a Segona Catalana.

9. Què ha suposat per a tu tenir protagonisme o doblar partits amb dos equips (sènior i sots-25)?

A mi el que més m’agrada és jugar a bàsquet i si s’ha de doblar partits amb el Sènior i Sots-25 n’estaré encantat. La qüestió és competir i passar-s’ho bé a la pista!

10. El fet que el sots-25 es trobi també en plena fase final per aconseguir l’ascens de categoria pot generar un excés d’estrès? Com ho portes això que a cada partit hi hagi quelcom en joc?

Gens ni mica d’estrès. Ens trobem al tram final de la temporada, el més emocionant i a qualsevol jugador el motiva saber que està lluitant per aconseguir un ascens, en aquest cas el del Sots-25. Intentarem de totes les maneres, tant amb el Sènior com amb el Sots-25, arribar el més lluny possible, amb la col·laboració de tots, per aconseguir els èxits.

11. Quina visió global tens del Bisbal Bàsquet com a club?

Quan vaig arribar, el primer que vaig notar era que la gent era molt oberta i em van acollir perfectament, ja des del primer entrenament de pretemporada. Va ser molt fàcil integrar-me en aquest equip amb aquests companys. Penso que la filosofia deLa Bisbalés d’admirar, on pocs clubs la tenen, apostant per la gent jove i sempre encarant el futur amb optimisme.

12. Et veus vestint la samarreta del Bisbal Bàsquet molts anys?

Ara mateix només penso en el present i és clar que m’agradaria seguir vestint la blanc-roig i negre. Aquest és el meu segon any en aquest club i em sento com si hi hagués jugat tota la vida i això ho valoro molt. Tothom em tracta molt bé i la gent és molt maca.

13. Pregunta inevitable tenint en compte que vens d’un altre club. Què penses de les instal·lacions esportives de La Bisbal? Pavelló Nou?

Realment no s’entén com una població comLa Bisbal, que és capital de comarca, tingui un pavelló en tant mal estat i tant vell. No pot ser que poblacions amb menys renom tinguin millors instal·lacions queLa Bisbal. Estemen moments de crisi, és evident, però alguna cosa s’hi ha de fer. Si no és el vent, és la pluja, i sinó, els bolets… S’ha d’apretar perquè facin alguna cosa immediata.

Un jugador/a de referència: Gianluca Basile.

Un equip de referència: Època Casademont Girona.

Cinc inicial ideal del Bisbal Bàsquet: Tots els jugadors que formen part d’aquest gran club, del més petit fins al més gran.

Un lema: Voler és poder.

Un hobby: Anar a la platja i jugar a volley! jejeje

Un somni: Ara mateix, la salvació amb el Sènior i poder competir un any més a Segona Catalana. Serà complicat, però entre tots ho aconseguirem, segur!

El millor moment: L’ascens de l’any passat a Segona Catalana amb els play-offs finals vs. Lloret. També, amb el Palamós, la temporada 09/10 que vam quedar campions de Girona sub-21.

El pitjor moment: La lesió que vaig patir l’any passat al turmell al pavelló de Salt quan només faltaven 20 segons per acabar el partit… Per culpa d’això, vaig estar 2 mesos de baixa sense poder jugar. A més, vam perdre.

Leave a Reply

%d bloggers like this: