Article d’opinió: TARDA PER OBLIDAR A VILABLAREIX

VILABLAREIX 48 – SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 42

PARCIALS (8-3) (18-14) – (35-23) (48-42)

A.Sierra (3), M.Sanjuan (16), A.Aramburu (3), M.Adarnius (6) i M.Pigem (4) – cinc inicial – M.Segura (2), L.Torroella (5), L.Castelló (2), C.Ferrer (2), M.Farrarons, A.Gasull i C.Bustamante.

Tirs lliures visitants: 6/17 (35,29 %)

Triples: 2 M.Sanjuan i L.Torroella

19 faltes cap eliminada.

Tirs lliures locals: 13/23 (56,52 %)

Triples locals: 2 Freixa i Palacio.

18 faltes cap eliminada.

Mala tarda ahir a Vilablareix que la iniciava el sènior masculí amb una derrota (jugaven abans que les noies) i aquestes també perdrien el seu partit merescudament pel mal joc mostrat en general.

Les bisbalenques estant mostrant un excés de nerviosisme en aquesta fase final, que no ajuda gens a poder disputar els partits amb més serenor i criteri. Aquesta angoixa provocava un cert desordre i desgavell que no portava a cap rumb concret i s’ha de superar urgentment si es vol fer un bon paper en els partits que queden per endavant.

El primer quart va ser extremadament erràtic pels dos conjunts que fallaven el que no estava escrit! Concretant en les bisbalenques, aquestes intentaven donar un ritme alt, però deixaven passar moltíssimes oportunitats en finalitzacions no materialitzades. Córrer sense sentit va fer molt mal al conjunt bisbalenc, que es llançava pedres sobra la seva pròpia teulada. Segurament si s’hagués anotat la meitat del que es va arribar a fallar en aquest primer quart estaríem parlant d’una altre joc i resultat.

L’entrenador bisbalenc no controlava el partit i costava trobar solucions per asserenar l’atac. Durant el 3r quart es va patir moltíssim, la defensa bisbalenca tenia greus problemes sobretot pel que respecta a les ajudes defensives. Les interiors locals doblaven pilotes amb una facilitat insultant. En aquest sentit les noies van ser molt toves en la lluita sota el cèrcol. En atac sabia demanat possessions curtes i un joc més dinàmic. Faltava més intensitat, concentració i assimilació de conceptes i de rols (que brillarien per la seva absència). Es van perdre moltes possessions, atacant amb una circulació de pilota que no duia a res: ni es llançava amb criteri o amb bones opcions, ni es penetrava amb l’agressivitat necessària. Freixa anotaria 7 punts consecutius que duia a la diferència màxima fins al moment (35-21).

ES DESPERTEN TARD

El darrer quart arrancava amb un parcial de (0-10) per les bisbalenques, que mostraven l’orgull necessari per acostar-se a tan sols 4 punts. Marina Pigem anotava amb llançaments a mitja distància i es triaven millors opcions en atac. Mireia Sanjuan, que els darrers partits s’ha ficat l’equip a l’esquena, responia i donava la cara en accions de qualitat.

Els desajustaments defensius no ajudarien a equilibrar la balança i les locals seguirien amb diferències de 8 o 10 punts. Els darrers 4 minuts es van fallar set tirs lliures i finalment victòria pel conjunt local.

Ara no és moment per lamentar-se, estem en plena fase amb quatre partits per davant. Les bisbalenques no estan acostumades a la pressió, ni aquest tipus de partits. Per aquestes joves jugadores aquests partits són enriquidors formativament i amb això ens hem de quedar, treballar, seguir treballant i sumar experiències. Però alhora ser autocrítics i acceptar i aprendre dels errors.

Dissabte vinent partit vital davant d’un equip, encara més veterà, el CB Sarrià de Ter “A” 17:30 h. al Pavelló Vell deLa Bisbal. Esperem una bona presència de públic per donar suport a l’equip!

Leave a Reply

%d bloggers like this: