Article d’opinió: COMENCEN LA FASE FINAL AMB BON PEU

SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 47 – CB SANT GREGORI 39

PARCIALS: (6-9) (14-16) – (36-19) (47-39)

TIRS LLIURES: 10/22 (45,5%)

TRIPLES: 1 Punset.

25 faltes. 

TIRS LLIURES VISITANTS: 12/26 (46,15%)

TRIPLES: 3  Millet (2) i Garcia..

20 faltes, cap eliminada.

A.Sierra (4), A.Punset (8), M.Sanjuan (19), M.Adarnius (4) i M.Farrarons (2) – cinc inicial – M.Pigem (3), A.Aramburu (4), L.Torroella, L.Castelló, A.Gasull i  C.Ferrer (2).

Dissabte arrancava la lligueta de la fase final on hi ha en joc dues places per ascendir de categoria. Les noies del primer equip asseguraven la victòria en un partit bastant espès com a lectura general.

Els primers minuts van estar dominats pel nerviosisme fruit de la importància del partit, tot i així es podia veure com les bisbalenques tenien arguments més sòlids que el conjunt visitant. Les bisbalenques dominaven el tempo del partit, però alhora es van mostrar excessivament erràtiques de cares a cistella. En alguns moments del 1r quart es van desaprofitar segones i terceres opcions a prop del cèrcol visitant.

Els arguments ofensius de les bisbalenques al llarg del 2n quart van perjudicar l’equip en comptes de beneficiar-lo. En aquest sentit la manca d’ordre en les sortides al contraatac provocava que, aquest alt ritme, es desaprofités per manca d’intensitat i constants pèrdues de pilota. A més, hi havia una manca generalitzada de poc criteri i males lectures. La manca de comunicació era constant i això dificultava el ritme en atac. Pel que fa a la defensa les bisbalenques encara se’n sortien prou bé, tot i que es podia haver dominat més clarament el rebot. A la mitja part s’arribaria amb els percentatges més baixos de la temporada.

CANVI RADICAL DURANT ELS PRIMERS MINUTS DEL 3r QUART

El tècnic local demanava a la mitja part més criteri en la presa de decisions i argumentar amb fets el que era evident a la pista. En aquest sentit les bisbalenques van oblidar l’angoixa de la primera part i  van sortir molt fortes sorprenent al conjunt rival. La intensitat defensiva es va incrementar i va donar diverses sortides al contraatac ben materialitzades, l’atac ja era una altra cosa amb molt més criteri i fluïdesa. Al final del 3r quart s’arribaria a la diferència dels 19 punts.

DONEN ALÈ AL RIVAL

Incomprensiblement les bisbalenques perdien l’últim període (11-20). Els arguments mostrats al 3r quart desapareixien i l’equip mostrava un joc accelerat, espès i força angoixant que les de Sant Gregori no desaprofitarien acostant-se a 6 punts a falta d’un minut. Les bisbalenques mostraven intermitentment dues cares. Si en alguns atacs l’ordre i criteri eren dominadors, en altres es perdien possessions per no controlar el ritme de partit. Dues bones seleccions d’atac acabarien donant la tranquilitat i la victòria final.

Cal passar pàgina i quedar-se amb el joc sòlid i amb idees clares que es va poder veure en alguns moments del partit i pensar en el proper rival el CB Vilablareix diumenge 15 d’abril.

Leave a Reply

%d bloggers like this: