Article d’opinió: “A CAMÍ LLARG, PASSA CURTA”

 UNIÓ UNI 24 SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 48

PARCIALS: (6-15) (12-23) – (19-40) (24-48)

TIRS LLIURES LOCALS: 4/5 (80%)

TRIPLES: 2 A.Estela.

13 faltes, cap eliminada.

TIRS LLIURES VISITANTS: 12/17 (70,59 %)

TRIPLES: 2 A.Sierra i L.Torroella.

11 faltes, cap eliminada

A.Sierra (5), M.Sanjuan (14) i M.Adarnius (8), A.Aramburu i L.Torroella (3) – cinc inicial – M.Pigem (6), M.Segura, L. Castelló (7), A.Gasull (3), N.Lafont, C.Ferrer (2) i M.Farrarons.

El sènior femení va obtenir ahir el bitllet per a la fase final del campionat guanyant a l’Unió Uni, que presentava algunes baixes. El fet que el Maçanet perdés el seu partit, fa que les bisbalenques assegurin el segon lloc a la classificació a falta d’una jornada per acabar la fase regular. D’aquesta manera les bisbalenques accedeixen a la fase final i podran lluitar per l’ascens de categoria.

El partit va tenir diferents fases, algunes d’elles marcades per un joc espès per part dels dos conjunts i d’altres amb més criteri i encert. A l’inici les bisbalenques van sortir bastant fortes i marcarien les primeres diferències al marcador fet que aplanava el camí cap a la victòria. En aquest quart, cal destacar l’aportació de Laia Castelló que es va mostrar molt efectiva i en cap moment va tenir oposició davant les interiors de l’Unió Uni. A mitjans del segon quart les locals es col·locarien en defensa zonal que anirien alternant-la amb individual fins al final del partit.

El fet d’estar en un club on es volen fer bé les coses i on la formació dels jugador/es preval per damunt de tot, ens obliga a ser autocrítics per seguir creixent. La diferència al marcador de 24 punts és el de menys. Les noies han de ser conscients que ahir no es va dominar en cap moment el rebot, faltava més velocitat en les transicions i sobretot intensitat defensiva (es van permetre llançaments molt còmodes a les gironines).

Pel que fa a l’atac davant la seva defensa zonal, també va patir diferents fases.  Per una banda, cada cop es dominen més bé els conceptes “pre-establerts”  i s’aconsegueix obtenir situacions còmodes, sobretot quan s’atacava minimitzant el bot, aquí Marina Pigem va estar molt efectiva a mitja distància. Destacar el gran treball de la júnior Maria Segura, tot i que ahir li va tremolar el canell, i de Mireia Sanjuan amb molt de “temple” per organitzar el joc. En canvi es va trobar a faltar moments de saber “autogestionar-se”  i d’utilitzar conceptes més bàsics per saber resoldre diferents situacions (va faltar comunicació, ocupació d’espais i tensió).

DEFINITS ELS 4 EQUIPS PER A LA FASE FINAL A FALTA D’UNA JORNADA

Els quatre equips classificats són del grup 1: CB Sant Gregori i CB Sarrià de Ter “A” i del grup 2: CB Vilablareix i CE Bisbal Bàsquet. Aquests quatre equips faran una lligueta on només els dos primers tindran el premi de l’ascens.

FELICITAR a tot l’equip, però recordar que hem d’anar pas a pas i ser conscients que caldrà un treball fort per aconseguir l’objectiu. Dissabte vinent últim partit de la fase regular davant del CB Maçanet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: