Article d’opinió: ES QUEDEN A POC D’ACONSEGUIR-HO

SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 48 – CB VILABLAREIX 51

PARCIALS: (11-16) (19-26) – (30-38) (48-51)

TIRS LLIURES: 12/20 (60%)

TRIPLES: 2 M.Sanjuan

27 faltes, eliminada Punset.

TIRS LLIURES VISITANTS: 13/27 (48,15%)

TRIPLES: 4 Grabulosa (3) i Tores 1.

19 faltes cap eliminada.

C.Bustamante, A.Punset (15), A.Aramburu (4), M.Sanjuan (10) i M.Adarnius (7)- cinc inicial – M.Segura, C.Ferrer (4), N.Lafont, L.Castelló (1) ,L.Torroella, M.Pigem (10), A.Gasull, A.Sierra(2) i M.Pigem.

Diumenge s’enfrontaven els dos equips líders del grup empatats a una sola derrota en un pavelló vell amb molt bon ambient a la grada pel que sol ser habitual. Finalment la victòria va ser pel conjunt visitant, que ja tenen pràcticament finiquitat l’accés a la fase final.

A diferència del partit de la primera volta, aquest cop les bisbalenques van estar molt més ficades dins el partit i van oferir la intensitat defensiva mínima exigida.

El primer quart va ser força igualat, tot i que molt erràtic de cares a cistella per part de les bisbalenques que es mostraven excessivament nervioses. Les visitants van fer un joc molt pràctic i novament amb els rols molt ben definits, cadascú tenia clar quina era la seva feina. Les bisbalenques estaven molt pendents d’aturar el seu joc interior, sobretot a Romaguera. Però, es van oblidar de Díaz, una jugadora força polivalent tant dins com fora de la pintura i amb molt bona mà.

S’intentava donar consignes clares i que jugadores com Sanjuan i Punset penetressin la defensa, però el joc era molt travat i poc fluït.Díaz acabaria anotant nou punts al primer quart.

Durant el segon quart es va intentar endurir la defensa i obtenir el domini del rebot. Es va minvar el poder anotador de les seves interiors, però no es dominava el rebot i no es podia córrer. En atac estàtic no fluïen les idees, poc percentatge en el tir exterior i les jugades d’estratègia acabaven convertint-se en pèrdues constants de pilota. Per altra banda es van anotar 2/8 en tirs lliures i s’arribaria a la mitja part amb un 19-26 a l’electrònic.

BUSQUEN SOLUCIONS AMB DEFENSES ALTERNATIVES

La primera part va ser de força desgast físic, sobretot pel Vilablareix que només tenia vuit jugadores disponibles. La sensació era que si les bisbalenques aconseguien imprimir un ritme alt, les visitants ho acabarien pagant al darrer quart. Però res més lluny de la realitat, primer es va intentar aturar-les amb una defensa zonal 1-3-1, que tot i aplicar-hi força intensitat, no s’acabava d’ajustar bé sobretot en els 2c1. A més, l’experimentada Romaguera, va llegir-la a la perfecció i dominava el joc interior assistint o anotant. Aquí es on va aparèixer “el trio” visitant: Romaguera, Díaz i Grabulosa que s’entenien molt bé. Més tard es va provar amb un triangle defensiu, per aturar el seu potencial interior i poder donar sortides ràpides de pilota per Punset i Sierra però, si per un cantó es millorava en defensa, en atac es perdonaven accions molt clares sota cistella. Durant la segona part, les visitants també van anar canviant a defensa zonal i a les bisbalenques els hi va costar bastant atacar. Va faltar més velocitat en la circulació de pilota, la inversió del joc i els percentatges de tir real no apareixien. El tècnic local va apostar per la jove júnior Maria Segura, que en el partit anterior havia anotat 28 punts, però aquesta vegada no tindria la mateixa sort de cares a cistella.

Punset aconseguiria anotar els quatre tirs lliures consecutius i deixar una diferència factible de 30-38 pels últims deu minuts.

 

LA VETERANIA ÉS UN GRAU

Les bisbalenques sortirien els darrers minuts amb tot i amb ganes de capgirar el resultat. Es va defensar molt més fort i Sanjuan s’erigia com a líder anotant cinc punts consecutius (triple inclós) que provocaria que el públic local es despertés i animés l’equip. Amb un 48-49 s’entrava al darrer minut de joc, les visitants fallarien fins a 8 tirs lliures consecutius. El conjunt visitant tenia més experiència en aquests tipus de finals ajustats. Les bisbalenques tot el contrari, Alba Punset va fer fins a tres faltes consecutives en el darrer minut per aturar el rellotge, fet que demostra la manca d’atenció de les altres companyes. Sanjuan va tenir la darrera oportunitat, però increïblement, la veteraníssima Romaguera (que va estar impressionant en l’acció) va ser capaç de fer-li un cop de dits per darrera la pilota i recuperar la possessió per les visitants. A Diaz no li va tremolar el canell i anotaria els dos tirs lliures tancant l’electrònic amb la diferència final de tres punts.

DOS ERRORS GREUS DEL TÈCNIC LOCAL PODIEN HAVER DECLINAT LA BALANÇA A FAVOR DE LES BISBALENQUES

Als darrers minuts de partit, el tècnic local va trigar massa temps a tornar a treure en pista a Mireia Sanjuan, la jugadora referent de l’equip. Sanjuan duia en aquell moment 4 faltes i el tècnic va dubtar en excés al incorporar-la novament al joc. L’altre error important va ser no poder disposar d’un darrer temps mort per poder tenir opcions d’una última jugada en camp ofensiu. Els dos tècnics van gastar molts temps morts i això va confondre al tècnic local, de fet més d’un assistent al partit també es pensava que li quedava un darrer temps mort.

ENCARA DEPENEN D’ELLES MATEIXES

Tot i perdre davant el líder, les bisbalenques es situen segones a la classificació amb dues derrotes, una menys que el Maçanet. Les bisbalenques tenen per davant tres partits i depenen d’elles mateixes per aconseguir la segona plaça i conseqüentment l’accés a la fase final del campionat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: