L’ESCALA TAPONA ELS BISBALENCS

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 52 -RENAULT L’ESCALA 77

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (5), Soler (7), Mitjà (9), Eudald (12), Sabater (5) –cinc inicial–; Castelló (5), Bassa (2), Xifre (3), Oliva (2), Yepes (2), Salvà.

7 triples: 3 Mitjà, 1 Soler, Sabater, Xató i Xifre.

5/9 tirs lliures

18 faltes.

RENAULT L’ESCALA: Jambert (12), Martí (11), Clapera (8), D. Capella (12), Poch (20) –cinc inicial–; Danés (2), López (6), Ll. Capella, Baldeh (2), Esponellà, Compte.

4 triples: 3 Jambert i 1 D. Capella.

13/19 tirs lliures.

16 faltes. 

L’ESCALA MARCA LA PAUTA DEL PARTIT DES DE L’INICI

Gran entrada al Pavelló de la Bisbal, dissabte a la tarda, per presenciar el derbi empordanès de 2a Catalana. El matx començava amb un parcial de 0-8 a favor dels visitants, que feia preveure una tarda complicada dels bisbalencs. Després d’un temps mort, els locals es refeien i situaven un 7-8 al marcador. Però altra vegda el desencert dels locals donava opció als escalencs a atacar el pèssim balanç defensiu dels locals i tancar els primers deu minuts amb un clar avantatge dels altempordanesos.

UN SEGON QUART MOLT MÉS EQUILIBRAT

Els segon període va ser molt més competit. Els locals començaven amb un triple d’Ignasi Sabater que donava ales als locals, que amb dues bones accions

Un moment del derbi empordanès de 2a Catalana

ofensives d’Eudald col·locaven el 22-26 al marcador. En aquest moment els visitants es tornaven a fer forts a la pintura i un altre parcial de 0-9 torpedejava l’estat anímic dels bisbalencs. Els minuts abans d’arribar al descans serien un intercanvi de cistelles per arribar al 29-39, deu punts de desavantatge pels bisbalencs.

INTENT DE REACCIÓ EN EL TERCER QUART

El guió no era nou per els balnc-roigs-negres, haver de remuntar un marcador en contra davant un rival potent. Tot i així, l’inici de segona part, no era gaire esperançador. Els locals en zona, per tancar la sangonera dels pívots escalencs, on Dídac Poch (20 punts), destrossava els bisbalencs. I en aquell moment, triple de Jambert. Tot iaxò els bisbalencs hi posaven coratge i amb 4 triples consecutius i una cistella d’Oliva es situaven a 4 punts (43-47) quan encara restaven 13 minuts de partit.

En aquest moment, malauradament, apareixia la irregularitat dels locals, que encaixarien un 0-7, que no aturarien tot i no haver arribat al bonus de faltes. Dos tirs lliures locals, deixaven encara possibilitats amb un 45-54.

UN CONTUNDENT 7-23 DEMOSTRA LA SUPERIORITAT ESCALENCA

Una primera cistella d’Eudald Font, posava als bisbalencs a només 7 punts i amb un míon per jugar-se (9 minuts). Però poc deurien confiar els jugadors bisbalencs en una remuntada perquè la superioritat física dels de l’Escala (més d’una dotzena de taps, algns d’ells molt espectaculars van rebre els bisbalencs)

Mitjà rep una falta en el transcurs de la 2a part

es traduïa també en superioritat de joc col·lectiu. Pèssim últim quart dels bisbalencs anotant només 5 punts en 9 minuts, i l’Escala amb un 10/13 sentenciava desde la línia del 4,60m. Cap solució ni ofensiva ni defensiva va arribar per part del tècnic local, deixant el timó del partit a mercè d’uns jugadors escalencs molt més experts i afiançats a la categoria.

Una trista imatge que només salvarien els homes de banquetaa del SOL GIRONÈS, muntant dos contra uns, contínuament per deixar clar que aquest ha de ser un equip que s’ha de deixar la pell en cada acció si vol mantenir-se a 2a catalana.

EL PARTIT DE DISSABTE AJORNAT

El partit que dissabte que ve havia d’enfrontar l’APLISER FONTAJAU i EL SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET ha quedat ajornat pel diumenge 11 de març per la Copa del Rei de bàsquet. Una setmana que ha de servir per la reflexió general, pel compromís i el treball físic d’un equip que tindrà un tram final de temporada molt complicat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: