Homenatge a Narcís de Carreras

A finals de la temporada 1966-1967, tota la ciutat va organitzar un homenatge a una persona de La Bisbal: en Narcís de Carreras.
En Narcís de Carreras i Guitreras va néixer a la Bisbal d’Empordà el 1905 i va  morir el 1991 a Barcelona. Podríem dir que va ser una de les persones més importants de La Bisbal del moment, ja que el 17 de Gener de 1967 es va fer càrrec de la presidència del Futbol Club Barcelona. Tot i que la seva presidència no va ser molt llarga, va dimitir el 18 de Desembre del 1968, el dia que va arribar al poder, es va fer famós per un petit paràgraf que deia: “Vinc amb tot aquest entusiasme que vosaltres podeu demanar perquè el Barça és alguna cosa més que un club de futbol, el Barça és més que un lloc d’entreteniment on anem els diumenges a veure jugar a un equip, més
que totes les coses es un esperit que portem dins, son uns colors que estimem per sobre de tot”.
Deixant a part el fet de que presidís el F. C. Barcelona, també va ser president de La Caixa de Pensions (1972-1980), regidor de l’Ajuntament de Barcelona i procurador en Corts (1967-1971).
Aprofitant l’època que en Narcís va ser president del F. C. Barcelona el poble de
La Bisbal d’Empordà li va voler fer un homenatge, que consistia en fer, en el seu honor, un dinar popular per tot el poble.

Quan en Narcís va rebre aquesta informació li va semblar una bona idea i fins i tot va dir que ell portaria els jugadors del primer equip de bàsquet i de futbol perquè juguessin un partit amistós contra els equips de la ciutat.


Pel que fa en el partit de bàsquet d’aquest esdeveniment, el club U. D. La Bisbal
hi va estar d’acord. Llògicament el Barça era molt superior a l’equip sènior del moment de La Bisbal i això va fer que dos jugadors del Barça juguessin amb l’U. D. La Bisbal per poder fer un partit una mica menys descompensat. Aquests dos jugadors van ser en Font i l’Aito Garcia. També es van incorporar a l’equip dos jugadors del club B.C. Palafrugell: en Josep Nicolau i en Josep Batallé.

Leave a Reply

%d bloggers like this: