L’Ajuntament obliga a traslladar la celebració de la Quina al Pavelló Firal per problemes amb la seguretat del Pavelló Vell

La tradicional Quina del Bisbal Bàsquet canvia d’ubicació

El Pavelló Vell de La Bisbal no serà enguany la seu de la tradicional Quina de Cap d’Any, que organitza el Bisbal Bàsquet. El motiu, que s’ha fet arribar al club de forma verbal, organitzador de l’acte és que el Pavelló d’Esports no disposa del Pla de Seguretat pertinent.

 El Parc Infantil de Nadal no requereix  Pla de Seguretat?

Allò que sorprèn, més a banda de la no resposta per escrit de l’Ajuntament, és que s’ha organitzat el PIN, que hauria de tenir les mateixes o més mesures de seguretat que la Quina, al Pavelló Vell, suposadament  amb uns informes de seguretat favorables del Tècnics i Secretari de l’Ajuntament. És a dir que el mateix Ajuntament que considera insegur el malmès Pavelló d’Esports hi organitza un acte que hauria de tenir unes  condicions de seguretat extremes, tractant-se de nens petits. També cal tenir en compte que el club va moure fils per l’organització de la Quina i per la petició de la instal·lació molt de temps abans no es comencés a organitzar el PIN.

Les àrees de Cultura i Urbanisme es passen la “papereta” sense respondre una instància presentada fa més de dos mesos.

Les dues àrees de l’Ajuntament de la Bisbal encarregades de tramitar i respondre la instància presentada pel club per la celebració de l’acte, presentada el 26 d’octubre, s’han anat “passant el mort” i increïblement no respondran formalment la instància fins la setmana vinent, quan l’acte ja s’haurà celebrat.

Segona vegada en poc temps que es respon l’autorització d’un acte quan aquest ja s’ha celebrat

Si el passat mes de juliol, l‘Ajuntament de la Bisbal, feia un ridícul majúscul autoritzant les 24h Hores de Bàsquet i els seus actes paral·lels, la setmana posterior a  la celebració de les mateixes, aquest fet es torna a produir ara, quan  l’Ajuntament no respondrà per escrit fins després de la Quina.

Els exigents Plans de Seguretat un escull per a l’organització d’activitats per part de les entitats

Des del club es valora aquesta decisió de l’Ajuntament com un perillós precedent, ja que molts d’actes que organitzen les entitats bisbalenques no es podran dur a terme, ja siguin concerts, festes, actes de Festa Major… De ben segur que això serà un senyal d’alarma per tots aquells actes o espais d’entitats que fins ara s’autoritzaven sense el vist-i-plau en seguretat dels exigents tècnics municipals, que lògicament no volen veure compromesa la seva responsabilitat, així com tampoc la seva credibilitat després de no autoritzar la Quina al Pavelló d’Esports.

Pavelló insegur 365 dies l’any

Que el Pavelló Vell no requereix les mínimes condicions no creiem que sigui cap notícia rellevant, tot el contrari. El que sí que és notícia és que l’Ajuntament només li preocupi la seguretat d’aquesta instal·lació de forma puntual i no la seguretat d’uns esportistes que l’utilitzen al llarg de tot l’any.

El Nou Alcalde aten el club i l’entén però no dóna més resposta que la de celebrar l’acte al Firal i esperar la resposta dels tècnics.

Òscar Aparicio, atenia personalment a Joan Ferrer, avui a l’Ajuntament i entenia la situació creada. Responia que la Quina s’havia de celebrar al Firal i encomanava a esperar la resposta per escrit dels tècnics, tot i que es mostrava ascèptic amb que els Tècnics reconeixessin per escrit que la instal·lació no té les mesures de seguretats pertinents.

Les valoracions del President del Bisbal Bàsquet

Joan Ferrer primera valora com anecdòtic que la Quina es faci en un lloc o l’altre, el que em sembla surrealista és que t’hi obliguin verbalment i es neguin a donar-te la resposta degudament signada i segellada”. Ferrer afegia que “Té nassos, que a nosaltres que estem reivindicant l’estat d’aquest Pavelló des de fa més d’una dècada, ens donin la raó per un dia i un acte concret i l’activitat realment important que és l’esportiva no necessiti cap informe de seguretat”. Sobre el tema de la seguretat també recalcava que “Cal que l’Ajuntament obri els ulls d’una vegada, bastant més insegur és fer esport amb la paret a 20 cm, entre bassals de goteres, entre cables elèctrics penjant, amb escenaris muntats dins les pistes, en un paviment relliscós o l’altre podrit… que no pas una Quina que fa deu anys que fem, em sembla vergonyós”

L’acte es durà a terme segons la planificació prevista

Tot i el canvi d’ubicació i la caòtica resposta de l’Administració local l’acte es desenvoluparà amb total normalitat. A les 17:45h s’obrirà la porta al públic per començar una Quina, ja històrica, plena de regals i premis. Des del club s’espera que els regals estrella de l’IPAD2, la Wii, el Cap de setmana d’hotel rural, la Pantalla Plana acabin d’engrescar els indecisos i s’arriba a igualar l’excel·lent entrada de l’any passat. Un any més, Berta Maspoch, serà l’encarregada de cantar els números de la nostra Quina.

Una resposta a «L’Ajuntament obliga a traslladar la celebració de la Quina al Pavelló Firal per problemes amb la seguretat del Pavelló Vell»

  1. No tenen vergonya

Leave a Reply

%d bloggers like this: