L’ENTREVISTA nº9 AMB MARTÍ XIFRE

Aquesta setmana entrevistem a un dels jugadors més estimats, en Martí Xifre. Un jugador que viu d’una manera especial el dia a dia del nostre club. Se’ns dubte un autèntic referent del Bisbal Bàsquet.

Martí en estat pur.

Vaig començar a jugar a bàsquet quan feia 4t de primària  per culpa d’en Joan Ferrer, el tenia a  l’estiu de monitor i em va convèncer perquè provés aquest esport. Els meus primers 2 anys van ser a mini i ens entrenava en Jordi Ferrer, en Quim Salvà i en Dani Juan, jugadors amb els quals ara comparteixo i he compartit equip!Les etapes següents van ser pre-infantil i infantil, recordo un campionat de nivell “B” guanyat a Olot i a la mateixa tarda el sènior”A” aconseguia pujar de categoria. En les etapes de cadet i junior ( 4 anys ) van decidir fer dos equips, jo anava al “B” amb en Marc , l’Albert…. Aquells anys per a mi van ser molt importants per que vaig aprendre ha agafar rols que amb el júnior mai haguéssim pogut adquirir. Al final de la meva etapa júnior vaig poder formar part de l’equip que va guanyar el campionat de Girona i el de Catalunya. Sense saber-ho va ser molt important per mi! Un cop acabada l’etapa júnior, ja fa tres anys! Vaig passar a formar part del sots-21 i per un seguit de circumstàncies a jugar també amb el sènior de tercera amb tots els meus companys.

Ara actualment formo part d’una gran plantilla que engloba tres equips: sènior de segona catalana, sots-25 i sots-21.

1. Què és el que més valores d’aquest esport?

Primer de tot el bàsquet és un esport  d’equip, això ja el fa especial ja que has de compartir, entendre’t , relacionar-te amb altres persones. Persones que comencen com a companys d’equip i al llarg del temps acaben convertint-se en amics.

Això per a mi és el més important del bàsquet. Pel que fa a la part esportiva crec que és un joc divertit, emocionant, vibrant i una mica patidor jejeje. El bàsquet, al revés d’altres esports, és capaç de fer passar-ho bé a qualsevol persona hi  entengui o no.

2. Fa tres anys enrere jugaves al júnior “B”, d’aquest equip només heu continuat en Marc Yepes i tu. Vist amb la perspectiva del temps, creus que en certa manera va perillar que continuéssiu jugant a bàsquet?

Sí que és veritat que a l’etapa final de júnior molts dels nostres companys d’equip van plegar. Tant en Marc com a mi,  ens estava bé jugar a un nivell baix. La veritat és que aquella època teníem poca ambició i fins i tot algun dia poques ganes de jugar, però no fins al punt de plegar.

Mira’ns ara jugant dos i tres partits per setmana!! Jejeje.

3. El fet que comptessin amb tu per a la fase final del campionat júnior, va condicionar a que et “reenganxessis” amb el grup actual?

Sí, sense cap mena de dubte!! Les finals a Montblanc van ser inoblidables.  Em va tornar a reenganxar el bon rotllo que hi havia ( i encara perdura ) i la intensitat i la qualitat dels meus companys que poc a poc m’han anat encomanant ( més la intensitat que la qualitat ) jejeje.

4. T’esperaves un salt a la categoria sènior amb uns resultats com aquests i la gran feina que esteu fent tot el conjunt?

Quan vam començar la temporada amb quatre derrotes seguides ens vam adonar tots que això no seria gens fàcil. Ara que ja estem en dinàmica de segona, tenim més confiança amb nosaltres i som més descarats alhora d’afrontar els partits , per tant arriben resultats millors.

5. L’objectiu per aquesta temporada és la permanència. Ho veus factible?

Jo el que tenia claríssim des del principi és que no ens regalarien res i que els resultats només depenien de nosaltres. L’equip està treballant bé i ens mereixem el lloc que ocupem, inclús una mica més amunt.  I tant que si!!! N’estic completament segur. Ens tocarà patir però segur que ens salvem.

6. Amb l’arribada de l’Ignasi Sabater i l’Adrià Vives hi ha més competència en el joc interior, ho valores positivament tot i que segurament són minuts que no jugaràs amb el primer equip?

Crec que l’arribada d’en Natxo i la d’en Vives petit han sigut molt positives, ja que faltava alçada i qualitat al joc interior. Tot plegat fa que el nostre equip sigui mes perillós i competitiu. Si que és veritat que degut això no jugo tants minuts amb el primer equip però, si això serveix per anar a millor, doncs és perfecte!!!

7. Portes uns anys ajudant a diferents entrenadors, aquesta temporada portes un equip tu sol, quina diferència hi trobes?

Diferències moltes!!! Quan ets segon entrenador no tens tantes responsabilitats però, per contrapartida tampoc pots aplicar tant les teves coneixences i els teus mètodes. Guardo especial record el primer any que vaig fer de segon entrenador amb en Jordi Ferrer, vaig aprendre molt. Aquest any estic molt content de com estant anant les coses amb el júnior femení, ajuda molt que l’Albert Sunyer vingui un cop per setmana a fer un entreno ( així les noies no s’avorreixen de mi) jejeje. Encara que entreni sol l’equip, sempre que tinc dubtes o necessito ajuda demano l’opinió d’altres entrenadors del Bisbal Bàsquet.

8. Estàs entrenant al júnior femení, com veus la salut del bàsquet femení a La Bisbal? I quina visió tens de l’estructura actual dels equips femenins del club?

Penso que el basquet femení està en un moment ascendent, i això és molt bo. Aquests darrers dos anys s’han apuntat moltes nenes i em consta que això seguirà incrementant-se  les properes temporades. La llàstima és que hi hagi un marge tant gran de categories des de júnior fins a mini, confio que això d’aquí uns anys s’haurà solucionat. Seria posar la cirereta al pastís si aquest any el primer equip femení aconseguís l’ascens de categoria. Són un bon equip i crec que ho poden aconseguir.

9. El darrer estiu vas poder fer el curs d’iniciació com a entrenador. Com valores  aquesta aposta del club per a la formació d’entrenadors?

Crec que és fenomenal!! El club aposta per entrenadors joves i els hi ofereix la possibilitat de treure’s el primer títol. Penso que no es pot desaprofitar l’oportunitat.

10.Com valores la tasca que està fent la gent que encapçala el club? En què creus que el club ha de millorar?

Valoro molt positivament la tasca d’aquesta sèrie de gent. No deu ser gens fàcil estar el capdavant del club, està claríssim que tots treballen perquè nosaltres pugem fer el que ens agrada. El club ha de millorar en instal·lacions, són pèssimes, rudimentàries i paleolítiques. Però tots sabem que això no és per culpa del club. Es veu que aquí al a Bisbal es donen moltes altres prioritats abans que l’esport, en concret al Bàsquet.

11. Ens pots explicar com és que alguns et diuen “Baloo”? T’agrada?

Jajaja. Des de que jugo a bàsquet ja m’han canviat moltes vegades de pseudònim, paquet, Xifrauskas, Baloo, Lobezno…jejeje!! En Paco em diu “Lobezno” jejeje, suposo que per lo pelut que sóc.

En Marc Quiñones em va començar a dir “Baloo” farà un parell d’anys o més, perquè diuen que m’hi assemblo. No m’emprenya, ja que ho fan amb respecte i molt de carinyo. A més, en Marc em va abandonar en un sopar de club a Girona i va marxar tot el bus (cal dir que van recular…). Si vaig perdonar-li allò, com no li perdonaré que em digui Baloo, jajaja!

Un jugador de referència: En Jordi Ferrer i en Xevi Escatllar. A més he tingut la sort de poder jugar al costat seu. És un orgull !!

Un equip: El sènior que va pujar a Copa Catalunya, un mirall per tots nosaltres.

Posició on jugues: Pívot i ala-pívot (normalment).

Cinc inicial ideal del Bisbal Bàsquet: Joan Carles Mora, Jordi Ferrer, Escri, Marc Nieto i Xevi Escatllar. I el que farà historia: Genis Castillo, Joan Bassa, Pau Soler, Jordi Mitjà i Eudald Font.

Un lema: Al primer equip hi arriben els més bons i els més constants ! Gran frase de Jordi Ferrer .

– Una afició: L’afició del Bisbal Bàsquet amb el sènior de Primera Catalana i Copa. (Ens referíem a una afició teva com per exemple: caçar bolets, en fi molt bé Martí!!! Ets únic).

Un somni: Pavelló nou.

El millor moment: L’ascens a segona catalana!!! Impressionant!!

– El pitjor: Un seguit de derrotes al tram final de la temporada que va fer perillar l’ascens a Segona. Afortunadament no he tingut gaires mals moments jugant a basquet.

Una resposta a «L’ENTREVISTA nº9 AMB MARTÍ XIFRE»

  1. Ben dit xifre!

Leave a Reply

%d bloggers like this: