ELS INICIS DEL BÀSQUET DE LA BISBAL

Gràcies al completíssim treball de recerca de Joan Bassa i Hontangas, capità del primer equip masculí del club, cada dimarts repassarem un trosset de la nostra història. AIxí avui comencem amb el primer capítol, “Els inicis del bàsquet a la Bisbal”. Esperem i dessitgem que aquesta entrega setmanal serveixi per conèixer i encurisir-nos del que ha sigut el nostre esport, la nostra ciutat i el nostre club.

Inicis del bàsquet a La Bisbal (1962-1965):

Per parlar els inicis del bàsquet a La Bisbal hem de remuntar aproximadament
l’any 1962, en què un grup d’amics es trobaven a la pista del Camp dels Capellans per jugar a bàsquet. Aquests formaven part de la Joventut Obrera Catòlica de La Bisbal i a partir d’aquesta branca juvenil podien practicar aquest esport. Inicialment no formaven part de cap lliga però realitzaven partits amistosos contra els clubs de La Salle i l’OJE Palamós.

El primer equip de la UD La Bisbal

Els amics que jugaven a bàsquet no tenien cap equipament per jugar els partits i el que feien, era agafar les samarretes de l’equip de futbol de la mateixa associació catòlica.

La pista en què jugaven i entrenaven era de terra i la primera pilota de l’organització que van tenir per entrenar, era de cuiro.

Aquests equip va continuar entrenant i jugant fins l’any 1965, quan en un dels partits amistosos en Josep Mont-rós i en Lluís Ginesta, que havien après les bases d’aquest esport mentre cursaven estudis secundaris, es van plantejar de formar un equip. A partir d’aquell moment van actuar com entrenadors del que seria el futur equip sènior del nou club U.D. La Bisbal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: