Un fatídic últim minut els pren el triomf

GARROTXA SANTJOANENC: Olivas (4), G. Sala (11), Miranda (3), Causadias (7), Marull (16) –cinc inicial–; Masoliver (2), Puigdevall (6), X. Corcoy (13),Vicente (3) , González (6), J. Sala , S. Corcoy .

 4 triples: 1 G. Sala, Miranda, Puigdevall  i Causadias.

 17/25 tirs lliures.

19 faltes.

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (20), Sabater (3), Mitjà (16), Font (7), Bassa (7) –Cinc inicial–; Castelló (7), Oliva (2), Soler (2), Vives (2), Salvà (2) i  Yepes.

 10 triples: 4 Mitjà, 3 Xató, 1 Bassa, Castelló i Sabater).

8/17 tirs lliures.

23 faltes.

PARCIALS: 18-16 // 34-30 //  48-51 // 73-68.

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet va fer un grandíssim treball en 39′ minuts de joc, però aixxò, en bàsquet, a vegades és insuficient.

El CB Garrotxa Santjoanenc que ha fet una espectacular arrencada a 2a Catalana, iniciava el matx amb molt de ritme i intentava sorprendre uns bisbalencs dubitatius en els instants inicials, però poc a poc es posaven a to i equilibraven el partit. L’equilibri seria la nota constant al llarg del partit.

Els de la Garrotxa, molt forts físicament, buscaven la superioritat prop de l’anella, però la titànica lluita dels interiors de la Bisbal no els posava les coses gens fàcils. Els baixemporadenos intentaven córrer i buscar la velocitat la seva arma, però els locals jugaven al límit del reglament amb els contactes i un aribtratge molt permissiu amb les mans a la cintura i els cops de maluc als bases i escortes bisbalencs els impedien córrer.

La Garrotxa intentaria obrir forat en el marcador, però els bisbalencs amb uns inspirats Mitjà i Xató desde 6,25 ajustaven el partit. A partir d’aquest moment els locals buscaven la seva millor arama, tancar-se en una zona 3-2, on en una pista de dimensions molt reduïdes, els garrotxins són uns mestres per desconcertar els rivals, rebotejar i sortir ràpidament en transició.

A partir del tercer quart els bisbalencs trobarien molt millor les solucions en el seu atac contra zona i amb equilibri dins fora obtindrien els primers avantatges en el marcador. La bona defensa dels bisbalencs, frenava els intents d’acostar-se dels locals, i algun robatori de pilota els permetria córrer i ampliar l’avantatge fins als 8 punts.

En l’últim quart els locals recuperarien el control del rebot i la davallada en l’encert exterior dels visitants permetria retallar mínimament l’avantatge. Les rotacions bisbalenques funcionaven, però, i a manca de 3 minuts els blancroigsnegres encara es trobaven 6 punts amunt. Aquest és un moment clau, on els homes experts del Santjoanenc i els jugadors de la banqueta protestaven airadament als àrbitres, especialment al més jovenet, que sense sancionar-los es veia pressionat per l’ambient de la pista i castigava una vegada i una altra als bisbalencs en faltes més que dubtoses o inesxistents.

A manca de 47 segons els bisbalencs estaven encara un punt per sobre, però un rebot ofensiu de tir lliure permetia als de Sant Joan les Fonts avançar-se. EN el següent atac els bisbalencs no aconseguirien anotar. A la posterior possessió, pels locals, altre vegada el xiulet de l’àrbitre conduïa als de Sant Joan a la línia dels 4,60m, on es mostraven infalibles. 3 amunt pels locals i 24 segons, Joan Bassa seguia fil per randa les instruccions tècniques de fer un atac rapidíssim i fer falta però era taponat. Nova falta dels bisbalencs per aturar el crono. Els de Sant Joan sense fallar. Triple ràpid dels visitants i nova falta. Més tirs lliures a dins i el cronòmetre gairebé esgotat.

Sensació de “quasi”, de “que aprop”, “que injust que les protestes hagin influït en un arbitratge al moment clau”, “que 39 minuts de gran bàsquet i marxar amb les mans buides…” Unes sensacions que els bisbalencs hauran de superar ràpidament ja que aquest proper disssabte reben un CESET Sta Eugènia, en el retorn d’un dels derbis més clàssics i elèctrics del bàsquet gironí.

PODEU LLEGIR LA CRÒNICA DEL CB GARROTXA CLICANT DAMUNT L’ENLLAÇ

 

La Pista del Sant Joanenc, la més complicada de 2a Catalana

Leave a Reply

%d bloggers like this: