El dia de la marmota

CB L’ESCALA 75 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 58

CB L’ESCALA: D. Capella (4), López (12), Ll. Capella (4), Janbert (9), Ureña (5), Poch (4), Esponella (8), Costey (10), Martí (8) i Escobedo (3).
6 triples: 2 Esponella, Costey, 1 Escobedo i López.
15/24 t.ll.
19 faltes. Cap eliminat
SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Castillo (6), Castelló (5), Soler (7), Mitjà (17), Yepes, Bassa (7), Vives (2), Font (8), Oliva, Sabater i Salvà (6).
8 triples: 4 mitjà, 1 Castelló, 1 Bassa, 1 Font i 1 Salvà.
7/16 t.ll.
24 faltes. Tècnica a Font per protestar. Cap eliminat.
PARCIALS: 20-19 // 36-35 //  52-42  //  75-57.
Tercer partit de competició i tercera actuació calcada dels bisbalencs. El derbi empordanès de bàsquet entre l’Escala i Bisbal Bàsquet va tenir un inici de partit molt equilibrat, amb intercanvi de cistelles i bon joc dels dos conjunts, en un primer quart on els atacs es van imposar a les defenses.
Al llarg del 2n quart es va mantenir l’equilibri, l’Escala traient profit de la seva superioritat física i els bisbalencs treballant molt bé la seva selecció de tir. Al descans la igualtat en el joc permetia que els locals tinguessin una mínima avantatge, 36-35.

COL·LAPSE GENERAL AL 3r QUART

I una vegada més, i ja en van tres, els baixempordanesos repetien una nefasta sortida en el 3r quart. Una defensa zonal plantejada per l’entrenadors local, ofuscava els bisbalencs, que només l’intentaven atacar a còpia de triples i amb un baix encert. Això permetia les transcicions locals que agafaven una lleugera avantatge de 5 punts. Un temps mort del tècnic bisbalenc no servia per reestructurar el joc i els bisbalencs seguien desorientats ofensivament i molt tous en defensa. El tercer quart es tancava amb un 52-42 (16 a 7 de parcial).

En començar l’últim quart els bisbalencs es refeien i a través d’intensitat defensiva aconseguien un parcial de 0-8 en 3:40 segons que els atansava a només dos punts, 52-50. Aquí l’Escala, molt més experta, tallava una i altra vegada els intents de contracop bisbalenc amb faltes tàctiques i aconseguia una pausa que els beneficiaria. Altra vegada la defensa zonal i la fluixa mentalitat dels joves bisbalencs permetria als escalencs endosar un parcial de 16-2 que aquesta vegada treia, definitivament, els blancroigsnegres del partit.

Els últims bisbalencs van ser d’orgull, i amb més cor que cap intentaven una remuntada èpica, que no es produiria, ans el contrari, srviria als escalencs per ampliar el seu avantatge tot anotant un fotimer de tirs lliures.

DEBUT D’IGNASI SABATER A LES FILES DEL BISBAL BÀSQUET

Ignasi Sabater en una acció de fa algunes temporades

Dissabte es produïa una de les sorpreses més agradables de la temporada. EL debut d’Ignasi Sabater, amb el primer equip del Bisbal Bàsquet. En Natxo, torna al club on va militar ja fa algunes temporades, coincidint amb l’època més gloriosa del club bisbalenc. Sabater, pívot de Verges, ajudarà i molt al jove equip, aportant solidesa i centímetres en el seu joc interior, així com aportant la dosi de veterania i experiència que tant convé al jove grup bisbalenc.

El proper dissabte el SOL GIRONÈS rebrà un BC Fontajau que amb un balanç de 2 victòries i 1 derrota ha començat en bon peu la temporada.

Leave a Reply

%d bloggers like this: