RECUPEREN L’ACTITUD AMB UNA GRAN VICTÒRIA

SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 73 CB PALAFOLLS 44

PARCIALS: (24-8) (8-4) – (17-14) (24-18)

TIRS LLIURES LOCALS: 17/27 (62,96%)

TRIPLES LOCALS: 4 Anna S.(2), Nuri F.(1) i Sanjuan (1)

TIRS LLIURES VISITANTS: 14/23 (60,87 %)

TRIPLES VISITANTS: 3 Torrento (1), Gómez (1) i Roig (1).

Neus L.(1), Magalí A.(5), Sanjuan (15), Nuri F.(5) i Lídia T.(4) -cinc inicial– Punset (14), Anna S.(14), Marina P.(10), Clara F.(2), Aina G., Aramburu (2) i Ariadna F.

Durant la roda d’escalfament prèvia a l’inici del partit ja es reflectia un bon ambient d’equip i moltes ganes de jugar aquest partit. El percentatge de tir era molt alt i això donava confiança a les jugadores.

Amb els rols ben definits i cadascú conscient de quina era la seva tasca per ajudar a l’equip, les bisbalenques sortirien molt ficades dins el partit. Els primers minuts van ser de més encert per a les visitants que intimidaven amb el seu joc interior. De fet, un dels aspectes que més preocupava al tècnic local era com aturar a Planella, autèntic referent del Palafolls amb un gran domini del joc interior i amb molt bona mà a mitja distància. La solució la trobaria en Punset, que va fer tot un recital de com defensar el poste baix, tot i la gran diferència física. Punset utilitzaria les seves millors armes: intensitat, anticipació, i agilitat per poder aturar a Planella que acabaria anotant tant sols 4 punts.

A meitat del 1r quart les rotacions a la banqueta per intensificar la defensa donaven bons resultats i suposaria moltes recuperacions i sortides al contraatac. A més l’encert en el tir exterior, anotant des de qualsevol posició, donava molta confiança a l’hora d’atacar la defensa visitant. Nuri Ferrer tancaria el quart amb un triple (24-8).

El segon quart va ser molt més dur defensivament. Les visitants que durant gairebé els 40 minuts van utilitzar diferents defenses zonals, (inclosa una mixta per aturar a Punset) van neutralitzar en força mesura el joc exterior bisbalenc que no estava tenint els mateixos percentatges del 1r quart. Les bisbalenques lluny d’arronsar-se van buscar alternatives desgastant la defensa visitant i buscant moltes penetracions que provocarien moltes faltes del Palafolls, entre d’altres la tercera de Planella. Defensivament va ser el millor quart local, amb una defensa molt forta incomodaven una i altra vegada l’ofensiva visitant que únicament anotaria 4 punts.

NO DONEN OPCIONS A CAP REACCIÓ VISITANT

Tot i que els quarts van ser més igualats, a la represa les bisbalenques sortirien encara més endollades que a la primera meitat. Sierra i Punset marcaven un ritme altíssim que les visitants no podien aturar. Es triaven molt bones opcions en atac estàtic, on es va veure algun detall de qualitat en un cistella d’Alba Aramburu. En defensa es va dominar el rebot defensiu fet que tornava a donar opcions per poder córrer al contraatac i que es va saber  aprofitar. Segurament la millor notícia va ser la recuperació de la jugadora referent de l’equip, Sanjuan que mica en mica va recuperant la forma física, anotava un triple que duia a la màxima diferència fins al moment, minut 5 del tercer quart 41-16. La de Begur va tornar a donar seguretat en l’atac bisbalenc, anotant des de qualsevol posició i donant la seva millor versió.

Anna Sierra apunt d'anotar després de finalitzar un contraatac

Aquesta diferència provocaria una mica de relaxació defensiva local. Durant els primers minuts de l’últim quart a les bisbalenques els hi costava llegir com atacar les diferents defenses zonals i van tenir algun que altre col·lapse mental, però amb paciència van saber trobar les millors opcions i van acabar dominant del tot amb un ritme en les sortides al contraatac que les visitants no van poder aturar. Marina Pigem s’afegiria a la festa anotant 6 punts gairebé consecutius a les acaballes.

 SENSACIONS MOLT POSITIVES

A falta de dos partits per acabar la competició oficial, les noies del sènior donaven dissabte molt bones sensacions i un canvi d’actitud que ja es va poder veure a la pista del líder. Se’ns dubte acabar la temporada d’aquesta manera ha de ser el millor premi per a tots.

Evidentment hi han moltíssims aspectes a millorar del joc, però com a mínim s’ha recuperat l’essència d’aquest equip. Una molt bona notícia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: