EL MILLOR ATAC ÉS UNA BONA DEFENSA

CB SANT FELIU 46 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 68

CB SANT FELIU: Fernández (4), Pujol (6), Sala (8), Rocha (9) i Jiménez (2) – Cinc inicial – Barneda (0), Planas (6), Torres (3), Pérez (4) i Mohamed (4)

Tirs lliures: 8/16

Triples: 2. 1 de Sala i 1 de Rocha.

Fales: 14. Cap eliminat.

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (12), Bassa (4), Mitjà (21), Xifre (0) i Eudald (13) – Cinc inicial – Farreras (2), Yepes (0), Vives (0), Oliva (3), Soler (2) i Castelló (11).

Tirs lliures: 8/14

Triples: 10. 6 de Jordi Mitjà, 3 d’Àlex Castelló i 1 de Xató.

Faltes: 19. Cap eliminat.

Parcials: 1r: 13-19 // 2n: 11-17 // 3r:4-15 // 4t: 18-17

EL DERBI BAIXEMPORDANÈS AL PAVELLÓ DE VILARTAGUES

El partit entre els dos equips baixempordanesos es va celebrar al pavelló Carles Nadal del Barri de Vilartagues. Els locals veien amb resignació com el seu pavelló habitual de la Corxera era ocupat i l’escenari del partit canviava al flamant segon pavelló de la ciutat. Els visitants en canvi veien, una vegada més, que estan a la cua de la província en instal·lacions i com van trepitjant ciutats que aposten per cuidar l’esport i els esportistes mentres ells van aguantant, generació rera generació, les pèssimes instal·lacions bisbalenques.

Aquest fet del canvi de pavelló, afavoria als visitants, ja que gairebé, acceptuant l’afició, passava a posar el partit en “camp neutral”.

INICI ERRÀTIC DE PARTIT

Els dos conjunts iniciaven l’encontre molt desencertats en el llançament i perdent moltes pilotes. Quan es portaven 5 minuts de jocs el resultat era un tristíssim empat a 2 punts. A partir d’aquell moment, els visitants agafaven les regnes del control del partit i amb un joc ràpid i alegre aconseguien un parcial de 2-10 que obria la primera escletxa al marcador, 4 a 12. Els ganxons es refeien del mal inici del partit i aprofitant la seva fortalesa, aconseguien en anotar gràcies a les segones opions després de rebot ofensiu. Però els bisbalencs no afluixaven i una cistella de Carles Oliva (que reapareixia ahir després de la seva lesió) i un triple d’Alex Castelló, situaven els bisbalencs 11 punts amunt. En l’últim minut, els locals retallaven diferències, primer amb un triple de Sala i després a còpia de tirs lliures en una falta que els visitants, sense bonus, volien forçar de banda i que l’àrbitre interpretava com a llançament de 3, en l´última acció del primer quart.

MANTENEN EL RITME EN EL SEGON QUART

El segon quart començava amb un contraatac de llibre executat per Xató, Bassa i que finalitzava un r`pia Eudald arribant de tràiler com una autèntica locomotora. Castelló prenia el relleu de Mitjà en la línia exterior i anotava un altre triple. Els visitants seguien ajustant la seva defensa i impedint que els de Sant Feliu poguessin trure avantatge de les seves boles als homes interiors. A partir del minut 4 els locals reaccionaven apretant també les seva defensa i robant dues pilotes aconseguien un parcial de 7 a 2 que els col·locava a 7 punts, 22 a 29. Els blanc roigs negres es tornaven a espavilar i ara eren ells qui amb un altre parcial de 2-7, culminat per un triple de Mitjà en l’últim tram del quart els conduïa al descans 12 punts amunt, 24 a 36. 

INICI DE 3r QUART, LA CLAU DEL PARTIT

En el temps de descans els bisbalencs havien analitzat com a clau l’inci de 3r quart, esperant un Sant Feliu molt més intens i dur i conscients que la gran defensa de la primera meitat havia de ser la brúixola per a la resta del partit. Els bisbalencs sortien endolladíssims el quart, Mitjà anotava el 4t i 5è triple del seu compte particular i Pau Soler robava una bola al director de joc ganxó i finalitzava una entrada amb l’esquerra esplèndida, parcial de 8 a 2, que obligava al tècnic local a demanar un temps mort. 

Els bisbalencs, 20 punts amunt, atacaven amb paciència i tranquil·litat la defensa zonal plantejada pels locals, aconseguint llançaments clars i capturant rebots ofensius, que a més amb una veterania impròpia de jugadors de 18-19 anys tornaven a convertir en una possessió llarga que obligava als de Sant Feliu tornar a defensar.

EXHIBICIÓ DEFENSIVA, NOMÉS ENCAIXEN 4 PUNTS.

En aquest tercer quart uns solidíssims bisbalencs només rebien 4 punts a la seva anella. Amb una defensa d’ajudes molt compenetrada tancaven una vegada i una altra els homes interiors locals, concedint només triples i llançaments exteriors, que ahir, uns desencertats jugadors locals no podien transformar. Aquest parcial de 4 a 15 permetia als visitants començar el darrer quart 23 punts a sobre, 28 a 51.

UNS COMBATIUS MANU, SALA I PUJOL EQUILIBRE L’ÚLTIM QUART

L’últim quart s’inciava amb una falta sobre Mitjà aun llançava de nou un triple en una tarda magnífica del de Celrà que està en un estat de forma extraordinari. Anotant dos tirs lliures posava els bisbalencs 25 amunt. A partir d’aquí, Manu, Sala i Pujol, especialment, es disposaven a jugar un joc més anàrquic, però molt més vertical i forçaven tirs lliures per retallar distàncies. En el minut 5, després d’una cistella d’Eudald, i un estratosfèric 3+1 de Xató tornaven les màximes distàncies als 25 punts. Els últims 5 minuts es convertien en un intercanvi de cistelles, faltes i tirs lliures, que uns lluitadors locals aprofitaven per escurçar diferències. Al final del partit l’electrònic marcava un 46 -68. La victòria a la pista del solidíssim CB Sant Feliu es refelexava en les cares alegres dels joves jugadors bisbalencs, deprés d’un partit completíssim de tot l’equip.

I LA PROPERA SETMANA DURÍSSIM PARTIT CONTRA ELS ROSES

El proper dissabte a les 17:30h el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET rebrà un perillós CB ROSES. El Roses tot i que es troba situat a la part baixa de la taula, va fer suar sang als bisbalencs en el partit de la primera volta. Els rosincs són dels equips, que per el seu estil de joc més incomoda als bisbalencs que hauran e treballar molt durant la setmana per no caure en un partit trampa, i poder aconseguir la 14a victòria de la temporada.

 

 

 

 

 

Una resposta a «EL MILLOR ATAC ÉS UNA BONA DEFENSA»

  1. Moltes felicitats !!!! Pero això d’estar a la cau en instal·lacions, ja em perdonaràs, pero vina a Vilafant i sabràs que és estar a la cua.

    Enhorabona un altra cop

Leave a Reply

%d bloggers like this: