Victòria al cub

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 100 – CB GRIFEU LLANÇÀ 70

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (17), Bassa (10), Castelló (22), Xifre (2), i Eudald (12) – Farreras (3), Soler (0), Mitjà (21), Quim Salvà (4), Vives (6) i Yepes (3).

Tirs lliures: 14/20

Triples: 16. 6 d’Àlex Castelló, 5 de Mitjà, 3 de Xató, 1 de Farreras i 1 de Yepes.

Faltes personals: 26 faltes. Eliminat Xifre (37′)

CB GRIFEU LLANÇÀ: Aleix Rius (8), Ares (8), Tarrés (3), Tito (22) i Hugas (20), – Cinc inicial – Compte (0), Tarrés M. (2), Parrot (0) i Planas (4).

Tirs lliures: 16/34

Triples: 6. 4 d’Hugas i 2 d’Aleix Rius.

Faltes: 26 faltes. Elimintas: Ares (36′) i Compte (38′).

Parcials: 14-17 // 2n: 21-16 // 3r: 27-21 // 4t: 38-16

PRIMER QUART AMB BATALLA DE RITMES

 

 El Sol Gironès Bisbal Bàsquet, rebia dissabte a la tarda la visita del CB Grifeu Llancà, vigent campió de la categoria. El Pavelló Vell de la Bisbal, amb una bona entrada, donava suport al jove equip bisbalenc que s’enfrontava  a un equip plegat de jugadors veterans.

El plantejament del duel era evident, els locals buscaven córrer una i altra vegada i sortir en atacs ràpids, els de l’Alt Empordà per contra jugaven atacs llarguíssims buscant la seva superioritat física dels seus homes interiors prop de l’anella.  Així va començar el matx i els bisbalencs buscaven córrer però no ho aconseguien amb massa eficiència, per contra la veterania del Grifeu s’imposava en aquest quart i el ritme era molt lent. Els visitants buscaven una vegada i una altra la superioritat de Tito dins la zona, que ho aprofitava per anotar 10 punts en aquest quart.

ELS LOCALS RECUPEREN EL CONTROL DEL PARTIT

En iniciar el segon quart els bisbalencs pujaven un graó en intensitat i es posaven a pressionar tota la pista. Quim Salvà començava anotant i aportant caràcter a l’equip. Àlex Castelló amb una cistella de dos, posava l’empat a 20 al minut 15 de partit. Just en aquest moment els bisbalencs entraven a dominar el ritme del partit, ara sí més accelerat. Eudald aconseguia deixar enrera els pívots del Grifeu i finalitzava un contraatac de llibre. Castelló i Mitjà afinaven el punt de mira i anotaven un triple cadascú, aconseguint el primer forat en el marcador, 28 a 22 pels bisbalencs. Però els experts jugadors de Llançà equilibraven l’electrònic amb tres accions, buscant sempre la superioritat física. Entretinguda batalla tàctica, els visitants jugant amb quatre homes alts i els blanc-roigs-negre jugant amb  petits.

Bassa i Pau Soler assequen Aleix Rius. Els joves jugadors locals, eren autèntiques “paparres” i incomodaven el director d’orquestra dels altempordanesos. Aquest era un dels principals objectius dels bisbalencs per aturar el joc dels visitants. Abans d’arribar al descans, dues accions de qualitat de Xató i un triple de Jordi Mitjà servien per col·locar els locals 5 punts amunt; però, en els últims segons, Hugas transformava un triple que reequilibrava el marcador, 35 a 33, favorable al Sol Gironès Bisbal Bàsquet.

A LA REPRESA AFINEN LA PUNTERIA I PUGEN EL RITME

Després del descans els locals canviaven la seva defensa pressionant per seguir incomodant els visitants, que ens els primers compassos aguantaven l’estrebada en la intensitat dels joves bisbalencs. Xató es rascabalava d’una irregular primera meitat i començava a fer rutllar l’equip, que a més afinava la punteria des de la línia exterior. Aquests detalls i la sortida en contraatac d’un Joan Bassa que travessa un excel·lent moment de forma, permetien als bisbalencs tornar a obrir forat. Però els de Llançà no llançaven la tovallola i feien la goma en el marcador, tornant a ajustar les diferències entre els 4-6 punts. En aquell moment apareixia un extraordinari Eduard Vives, que sens dubte signava la millor actuació de la temporada i aprofitava el seu enorme potencial físic. Un triple d’Adrià donava 11 punts de diferència, que els del Grifeu deixaven en 8 a l’acabar el 3r quart, 62 a 54.

PARCIAL DE 13 a 0 QUE TRENCA EL PARTIT I INICI DEL FESTIVAL

En començar l’últim període, el Llançà anotava 1 tir lliure. A partir d’aquell moment la intensitat dels bisbalencs i el desgast dels visitants, permetia que els locals aconseguissin un parcial de 13 a 0, que trencava definitivament el partit, 75 a 55 a falta de 6 minuts per acabar el matx. En aques moment els visitants abaixaven una mica els braços.

38 PUNTS EN 10 MINUTS, 6 TRIPLES I ARRIBEN A 100

Els bisbalencs acabaven l’últim quart oferint un recital de triples, Castelló i Mitjà, s’encaraven en un duel increïble i anotaven des de totes les posicions de l’arc exxterior. Abans d’acabar, Marc Yepes, un altre extraordinari tirador bisbalenc, s’afegia a la festa, anotant el setzè triple de la tarda i posant els 100 al marcador, bé als 100 no, posava el 00, perquè una temporada més, i ja en van dues, el Patronat d’Esports encara ha de fer arreglar la bombeta que marca la centena, fet que provocava la “conya” de jugadors i aficionats locals que van xalar d’allò més amb un últim quart increïble.

VISITA AL SÒLID SANT FELIU, 2n CLASSIFICAT

El proper dissabte, els bisbalencs, visiten la intractable pista del CB Sant Feliu, sòlid segon classificat i clar aspirant a l’ascens a segona catalana. Els ganxons són favorits en un derbi que marcarà sens dubte quines poden ser les aspiracions del SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET en aquest final de temporada.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: