PESQUEN A PALAMÓS

VICTÒRIA AGÒNICA:  CE PALAMOS 69 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 70

CE PALAMÓS: Miralles (16), Marc Sansabrià (14), Armengol (14), Juanola (3) i Sánchez (0) – Cinc inicial – Gómez (0), Bernabé (7), Jordà (4), Domènech (5), Jordi Sansabrià (4) i Roger Gubert (0).

Tirs lliures: 8/13

Triples: 6 triples. 3 de Jordi Miralles i 3 de Marc Sansabrià.

Faltes: 21 faltes. Eliminat Sánchez al 40′.

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (16), Farreras (7), Mitjà (19), Xifre (0) i Eudald (4) – Àlex Castelló (8), Yepes (0), Bassa (12), Joaquim Salvà (4), Jordi Lladó (0)i Vives (0).

Tirs lliures: 12/20

Triples: 6 triples. 4 de Mitjà, 1 de Xató i 1 d’Àlex Castelló.

Faltes: 18 faltes. Cap eliminat.

Parcials: 1r: 15-16 // 2n: 12-15 // 3r: 14-19 // 4t: 28-20

ELS BISBALENCS S’EMPORTEN UN EQUILIBRADÍSSIM DERBI

El jove sénior masculí del SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET va aconseguir dissabte una treballadíssima victòria en un final d’infart en el 2n derbi baixempordanès de la temporada. Els bisbalencs i els palamosins van oferir un partit molt equilibrat, sense arribar al nivell brillant en cap dels dos conjunts, però els dos equips explotant al màxim els seus recursos.

El primer quart del matx començava amb els dos equips posant les cartes sobre la taula. Els locals buscant el desequilibri a través dels seus dos “jugones”, Marc Sansabrià i Jordi Miralles; i els bisbalencs sortint una i altra vegada en ràpides transicions, però sense massa encert. Armengol i Sansabrià anotaven pel Palamós i Xató i Mitjà pel Sol Gironès. La fortalesa í veterania dels pivots locals, Didac i David Domènech, donava moltes segones opcions als palamosins. Mentrestant els visitants desgastaven Jordi Miralles, pressionant-lo en totes les jugades i traient-li dues faltes en dos aclarats, que el conduïrien a la banqueta. Al final dels 10 primers minuts, 15 a 16.

El segon quart els de la capital aconseguien tancar millor el seu rebot ofensiu i ajustar millor les ajudes tant en les penetracions de Jordi Miralles per assistir als seus companys, com en els postejos a la pintura d’un Marc Sansabrià superior físicament als seus defensors. Els bisbalencs que tenien la baixa de Carles Oliva, que es va trencar l’estràgal, el divendres en una jugada fortuïta en l’entrenament, passaven a jugar amb 4 petits, més oberts i amenaçant des de l’exterior, tot i que patien per aturar els pívots locals que van poder treure faltes i anar anotant desde la línia dels 4,60m. Els bisbalencs aconseguien assecar el motor de l’equip Palamosí, Jordi Miralles i deixar-lo sense anotar a la primera meitat. Abans d’acabar el 2n quart, una porta enrera de Bassa i una penetració de Xató obrien una escletxa de 6 punts. El Palamós disposava de l’última possessió i els bisbalencs cometien una errada clamorosa defensivament regalant un espai a l’esquena que els locals aprofitaven per anotar i deixar l’electrònic amb un 27 a 31 al descans.

APAREIX EL MESTRE MIRALLES

En iniciar el 3r quart, l’exjugador del Bisbal Bàsquet Jordi Miralles, que els seus rivals de dissabte el veien jugar en el primer equip bisbalenc quan eren

Jordi Miralles, jugador sensacional i persona exquisita

minis i preinfantils, apareixia donant una classe magistral de recursos tècnics i amb una penetració i un triple en els primers compassos tornava a deixar el matx empatat en el minut 25. Això feia espavilar els bisbalencs que premien el pedal de l’accelerador i pujaven altre cop el ritme i amb dos contraatacs consecutius de Joan Bassa,  un triple de Xató sortint de bloqueig i dos llançaments molt ben seleccionats d’un disciplinat i llest Quim Salvà  tornaven a obrir forat, 38 a 47. En aquell moment apareixia l’altra gran talent del palamós, Sansabrià que amb un triple retallava distàncies. Al final del 3r quart els bisbalencs aconseguien el màxim avantatge, 9 punts, 41 a 50.

Començaven el darrer quart, els locals amb Miralles, Sansabrià i tota la carn a la graella. Els visitants aprofitaven per donar descans als pesos pesants de l’equip i Xató, Bassa, Mitjà i Eudald descansaven a la banqueta. Un parcial de 6-0 feia replantejar la dosificació dels jugadors i reapareixien Xató, Bassa, Eudald i una cistella de Mitjà donava oxígen als bisbalencs.

El show de Miralles només en el tercer quart només havia estat el tràiler de la película. Amb un triple tornava a posar els de la costa a només dos punts; inevitablement els locals es recollien en un temps mort per replantejar els seus esquemes de joc. Sortint del temps mort, dues cistelles consecutives, una d’un intens i batallador Eudald i un triple del que tornava a la seva casa, Àlex Castelló, que tornava a donar ales als bisbalencs, 50-57. Aquesta vegada el crack pèl roig del Palamós no en faria prou amb un triple i n’anotaria dos de consecutius i tornaria a posar els seus a tan sols 2 punts. Adrià Farreras amb 2/4 en tirs lliures i un providencial Jordi Mitjà amb un dels seus triples tornarien a obrir forat, 59-66., a 2:40 pel final.

Els nervis dels joves bisbalencs es tornaven a notar en aprofitar els locals el desequilibri ed Miralles per trencar la defensa i amb un triple de Sansabrià, un 2+1 de Dídac i una cistella de Jordà empataven altre vegada el partit al entrar a l’últim minut. Era el dia de Jordi Mitjà, i els bisbalencs el buscaven i el jugador de 18 anys de Celrà apareixia sortint d’un doble bloqueig per anotar un triple a l’abast de pocs jugadors que feia botar la banqueta visitant. Una cistella de Dídac tornava posar el partit a l’aire. Falta a Xató, que també demostrava que la majoria dels 18 dóna serenitat, xof i xof, tots dos cap a dins. Altre cop cistella de Dídac, el Palamós a … 1!! Falta ràpida dels palamosins, aquesta sobre Castelló. Curiositats del destí, Àlex Castelló, també amb una fredor lloable, als seus 18 anyets, actuava de botxí del seu ex-equip i amb els dos tirs lliures anotats tornava a posar a 3 els bisbalencs.

Atacaven els locals, qui sino, Jordi Miralles, buscava l’acció que forcés la prórroga, i els bisbalencs li acabaven fent falta a falta de 3 segons per la botzina. El primer a dins. El segon, el busca a fallar, però… entra!! Els bisbalencs han de servir de fons, Xató agafat per la cintura, Castelló de la smarreta, el sacador la llança per no violar la regla dels 5 segons, la pilota a la zona de mig camp, toca el peu de Dídac, l’agafa Miralles, esquiva un defensor, s’aixeca i llança… la bola toca el tauler, roda a l’anella… i no entra!! Els bisbalencs s’emporten el 2n derbi de la temporada i ho celebren amb la lògica alegria d’un final d’infart.

ÀLEX CASTELLÓ TORNA A PALAMÓS

Àlex Castelló va fer una autèntica exhibició

El jove palamosí, enguany a les files del SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUEt, tornava a Palamós, al pavelló que l’havia acollit en la seva etapa de formació i jugant contra el seu ex-club i molts dels seus ex-companys d’equip la temporada passada.  Sense tenir la brillant actuació del cap de setmana previ al derbi, acabava el partit amb 8 punts, anotant els tirs lliures claus, i fent un gran treball defensiu, mostrant que dia rera dia està creixent en aquest aspecte del joc i agafant els conceptes amb què treballa el seu equip. A més feia tasques de feina fosca amb el seu treball en el rebot, ofensiu i defensiu. Al final del partit no podia amagar la seva satisfacció, i és que sens dubte el fitxatge de l’Àlex ha fet créixer aquest equip i donarà moltes tardes de glòria, com ja està fent, al SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET.

 

 

VICTÒRIA AMB DEDICATÒRIA

Sens dubte que l’eufòrica victòria havia d’anar dedicada al lesionat Carles Oliva, que d’aquí 10 dies sabrà l’abast de la seva lesió, però que la baixa serà molt sensible i des del club li desitgem una ràpida recuperació.

I AQUESTA SETMANA REBEN EL PODERÓS LLAGOSTERA

Sense temps a poder assaborir massa la victòria en el derbi els bisbalencs ja prepararn demà el dur enfrontament davant d’un dels equips més poderosos de la categoria, el Llagostera de Fumadó, Sàbat, Sergi Horta, DEl Toro i companyia, que a la primera volta van emportar-se el partit per 74 a 72 amb una cistella sobre la botzina.

Una resposta a «PESQUEN A PALAMÓS»

  1. :D:D GRAN VICTORIA NANOSS!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: