UN SUPERIOR CB QUART ACABA AMB LA IMBATIBILITAT DEL SÈNIOR FEMENÍ

SOL-GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 50 CB QUART 56  

PARCIALS: (14-17) (15-9) – (8-14) (13-16)

 

TIRS LLIURES LOCALS: 10/24 (41,6%)

TRIPLES LOCALS: 2 Lídia T.

TIRS LLIURES VISITANTS: 13/28 (46,42%)

TRIPLES VISITANTS: 2 Arbat,P.

Anna S.(6), Paula F. (5), Neus L. (3), Aramburu (8), Lídia (6) -cinc inicial– Punset (10), Sanjuan (7), Aina G (2),Clara F.Pacreu i Marina P. (2).

 

Partit molt esperat per part dels dos equips on les expectatives per guanyar eren màximes. Les joves jugadores del CB Quart es presentaven una hora abans a peu de pista, fet que demostrava les ganes de fer un bon paper davant el líder imbatut. Cal destacar la competitivitat del CB Quart, que es va presentar amb 7 jugadores degut a 5 baixes.

La diferència principal entre els dos conjunts va ser que les visitants venien molt motivades, per contra l’excés de nerviosisme i neguit local. A destacar també la bona assistència de públic al pavelló de La Bisbal.

1r quart visitant

Sortida en tromba del Quart, que liderades per Vilalta utilitzaven a la perfecció les seves armes: tir exterior, més sortides al contraatac. Tot i sortir amb les dues bases, les locals no aconseguien entrar dins el partit i el desencert ofensiu era tota una evidència. A més, cal destacar el bon paper de Costa, autèntic mal son per les interiors bisbalenques. Les visitants ofegaven l’atac local, intensificant la defensa del cantó fort amb molt bons ajustaments defensius . Amb l’entrada de Punset i Sanjuan, les bisbalenques entraven al partit amb un parcial de (0-6). El 1r quart finalitzava amb una diferència de 3 punts a favor de les visitants (14-17).

No aprofiten un 2n quart que podia haver estat clau

Les locals conscients de la importància d’aconseguir la victòria davant un rival directe, milloraven notablement el joc aprofitant sistemes d’ aclarats amb accions d’1c1 per desgastar la defensa visitant.

Però, incomprensiblement, les bisbalenques fallaven accions de superioritat ofensiva perdent moltes pilotes. Les males passades juntament amb la poca visió en les sortides al contraatac i les vàries precipitacions, van fer que les locals no aprofitessin les facilitats de la defensa visitant. A tot això, cal afegir el poc encert de forma continuada en les anotacions més simples. Amb un (29-26) s’arribava al descans.

Lliçó d’intensitat defensiva visitant

A la represa es va intentar sorprendre amb una defensa zonal 1-3-1 per intentar col·lapsar el joc ofensiu del Quart. Però, contràriament al que es demanava, la defensa feia aigües per tots costats i les visitants aconseguien anotar (0-6) en tres atacs consecutius. Van ser moments d’autèntic desgavell defensiu, on la intensitat i els conceptes treballats no apareixien per enlloc. Les visitants tornaven a sortir amb molta velocitat al contraatac amb un tàndem incombustible (Negre i Vilalta) juntament amb Costa que era la reina dins la pintura.

Pel que fa a l’atac bisbalenc, no es van aprofitar les sortides al contraatac, es perdien pilotes una i altra vegada i es fallaven segones i terceres opcions sota cistella. Van ser moments de col·lapse mental total. A falta de 4 minuts pel final del període, les visitants alliçonaven al líder imbatut, col·locant-se en zona 1-3-1 però molt millor executada que les locals. Els 2c1 al base eren asfixiants només creuar la línia de mig camp, per no parlar de les accions de 3c1 als postes. El tècnic local no aconseguia fer reaccionar a les seves jugadores i no trobava solucions reals per poder acabar amb el desgavell generalitzat. Tot i així el marcador reflectia una diferència mínima al final del 3r quart (37-40).

Ja a l’últim període, el Quart seguia defensant en zona i les locals seguint amb el neguit ofensiu. Després de 2 minuts sense anotar, Lídia T. anotava un triple  que significava l’empat 40-40, però les visitants retornaven la cistella amb una sortida al contraatac aprofitant les badades defensives. A falta de 8 minuts Costa, la pívot visitant, feia la seva quarta falta personal. El tècnic local no va insistir com ho hauria d’haver fet a les seves jugadores, per treure-li la cinquena falta, que no arribaria fins gairebé 6 minuts per al final. Les locals insistien excessivament amb el llançament exterior i les visitants aprofitaven les males passades de les bisbalenques per tallar pilotes i sortir al contraatac. Lídia T. tornava a encistellar un triple, però les visitants lluny d’abaixar el cap tornaven aprofitar les badades defensives locals. Els últims 5 minuts no es van triar les millors opcions en quant a llançament exterior i es van fallar 5 tirs lliures claus. A les noies del Quart no els tremolava el canell als darrers minuts i van saber defensar el resultat d’una manera admirable tenint en compte el desgast físic acumulat. Justes guanyadores.

 

Valoració del primer tram de temporada

Segurament ningú hagués pensat que aquest equip es trobés a aquestes alçades de temporada amb un balanç de (9-1). Aquesta visió és compartida amb algunes de les jugadores claus dins l’equip. Però, també cal ser positius i tot i no oferir un gran joc en els darrers partits, dissabte les noies van perdre només de 6 punts. Aquest període de descans nadalenc, serà el moment clau de la temporada. Amb 6 sessions d’entrenament previstes, les joves jugadores hauran de posar-se les piles i treballar fort per corregir i assimilar conceptes.

El 8 de gener, el sènior femení té tot un repte ja que visitaran la pista del líder imbatut el CB Palafolls, dissabte a les 18:15 h. al Palauet.

 

Una resposta a «UN SUPERIOR CB QUART ACABA AMB LA IMBATIBILITAT DEL SÈNIOR FEMENÍ»

  1. Només volia felicitar a les jugadores de la Bisbal pel bon partit que van fer, sense perdre l’esportivitat, i volia aprofitar per fer una rectificació, tot i que no es gens important perquè tan me fa, però per a mi va ser un partit molt important del que vaig sortir molt contenta perquè a part d’ajudar en defensa vaig fer dos triples i resulta que els heu posat a la meva companya, que no em fa res, però ella és el 14 i jo el 4, poder aquest ha sigut el motiu de la confusió. Merci i fins al pròxim partit!

Leave a Reply

%d bloggers like this: