Joan Fa i Busquets, nou President de la Federació Catalana

Joan Fa Busquets (Barcelona, 13 de desembre de 1943), advocat de professió, arriba a la presidència de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) després de molts anys de dedicació professional i personal, al nostre esport, amb el bagatge que dóna ser jugador de bàsquet i amb l’experiència d’haver pertangut durant molt de temps a diferents comitès de la Federació i a la seva Junta Directiva en diferents càrrecs.Amb “els principis bàsics d’acostament als clubs, modernització (noves tecnologies) de la Federació, potenciació de la participació de la dona en el món del bàsquet i foment i desenvolupament del bàsquet de base i les escoles de bàsquet”, la Junta Directiva, encapçalada per Fa, pretén també “consolidar un projecte de continuïtat a la tasca de progrés de l’FCBQ”.

Un projecte que vol iniciar “un cop ja estem constituïts, des d’avui mateix, com a Junta, per

El Nou President de la Federació Catalana

 veure com estan les coses.” Els propers passos són clars: “fer-nos càrrec de la situació actual de cada departament i comitè de la Federació, tant d’ordre extern com d’ordre intern, i a partir d’aquí, continuar amb tot el que s’ha fet realment bé, amb les millores pertinents, i a nivell de futurs projectes, mirar de desenvolupar-los d’acord amb el plantejat en Junta Directiva, sempre i quan els pressupostos dels que puguem disposar en cada moment, ens ho permetin, ja que hem de ser molt prudents amb qüestions de despeses, amb la situació econòmica actual que estem vivint.”

Per Joan Fa, els objectius principals a aconseguir són simples però difícils d’aconseguir: “millorar en quantitat i la qualitat dels serveis que oferim als clubs catalans, als nostres clubs, i potenciar el desenvolupament del bàsquet a Catalunya”. Uns objectius que la nova Junta Directiva de l’FCBQ s’ha marcat com a prioritaris i pels que realitzarà una tasca de constància i dedicació absoluta.

A partir d’ara, comença una nova etapa en la vida de Joan Fa, que “a part de la feina com a President que marquen els principis i objectius, dins les possibilitats, temps i espai que permetin”, assistirà als diferents esdeveniments que es vagin succeint al voltant del bàsquet, i més concretament, del bàsquet català, “amb el ben entès que tots els clubs em tenen a la seva disposició per a qualsevol consulta, sigui diàriament, tot trobant-nos a les instal·lacions de Federació, sigui en ocasions puntuals o els caps de setmana”.

 Fa va iniciar la seva relació amb el bàsquet “perquè un jugador d’elit, quan jo tenia 10 anys, va regalar-me un llibre de bàsquet i una pilota. Vaig endur-me la pilota al col·legi i allà va començar tot. Si això no hagués passat, avui no estaria aquí.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: