VICTÒRIA D’ORGULL, VICTÒRIA DE CONJUNT, VICTÒRIA DEFENSIVA

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 68 – FD CASSANENC 43

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (25), Bassa (0), Mitjà (14), Xifre (1) i Eudald (7)- Cinc inicial – Quim Salvà (4), Adrià Farreras (5), Lladó (0), Pau Soler (5), Carles Oliva (8) i Vives (0)

Tirs lliures: 9/12

Triples: 9 triples. 4 de Xató, 3 de Mitjà, 1 d’Eudald i 1 de Soler.

Faltes: 30 faltes. Eliminats: Xifre al 36′, Oliva al 36′ i Farreras al 36′.

FD CASSANENC: Cazorla (6), Bertran (8), Francesc Baquer (0), Keys (8) i Frau (4) – Bonmatí (0), Noell (0), Casadevall (5), Roqueta (0), Xifre (2), Fernández (6), Bertran (4) i Boadella (0).

Tirs lliures: 12/21

Triples: 0 triples.

Faltes: 18 faltes. Cap eliminat.

Parcials: 1r: 15-9 // 2n: 22-14 // 3r: 15-9 // 4t: 16-11

La defensa bisbalenca colapsa el Cassanenc i Xató els estripa

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet va sortir a la pista amb un elevat grau de motivació i disposat a defensar tancant les enormes qualitats i virtuts dels jugadors de Cassà. Amb uns grans conceptes defensius i una elevadíssima intensitat aconseguien assecar la capacitat ofensiva dels blaus, deixant-los amb només 9 punts al final del primer quart. En atac l’equip bisbalenc jugava opcions clares de llançament, i un Xató (20 punts a la mitja part i portant el “tempo” del partit) molt encertat llançava el seu equip amunt. El 15-9 del primer quart marcava les línies del partit.

Espectacular inici del 2n quart i domini del rebot ofensiu del Bisbal Bàsquet

Els bisbalencs, amb les seves rotacions mantenien la seva intensitat defensiva i amb el domini del rebot a les dues anelles aconseguien un espectacular arrencada de 12 a 0 en els 5 primers minuts i amb un domini de 27 a 9, amb un Cassanenc absolutament descentrat i desconegut. Dues pèrdues consecutives dels bisbalencs permetien als de Cassà de la Selva anotar els primers punts del 2n quart i reflotar la seva moral. Els bisbalencs patien dubtes en el seu joc i rebien 14 punts en 4 minuts i veien reduïdes les seves diferències a 10 punts, 33-23 al minut 29. En l’últim minut dos tirs lliures de Quim Salvà i un triple, en jugada d’estratègia de temps mort,  de Pau Soler sobre la botzina, que indicava la fi de la primera meitat, tornava a ampliar l’avantatge dels blanc-roig-negres fins als 15 punts, 37 a 23.

Segueixen amb la mateixa intensitat i Farreras s’afegeix a la festa

Els bisbalencs iniciaven el 3r quart molt conscients que les claus que els havien donat l’avantatge en el marcador i a marcar el ritme del partit eren la defensa ajustadíssima de conjunt, els 2 contra un als pivots de Cassà, a l’agressivitat i control en el rebort defensiu i sobretot l’ofensiu que permetia als del Baix Empordà tenir segones i inclús terceres opcions. Amb la mateixa tònica, iniciaven el tercer quart amb un altre de 9 a 0 on un Adrià Farreras espectacular, robant pilotes, corrent de camp a camp i donant assistències feia xalar la grada bisbalenca i els seus companys. A més els bisbalencs no permetien anotar als de Cassà altre vegada fins al minut 5. Els de Cassà, ja buscant opcions més anàrquiques, exceptuant dues cistelles, només podien anotar des de la línia de tirs lliures. A més, un completíssim Jordi Mitjà, sobrevolava cada vegada tots els jugadors rebotejant amb una fermesa admirable. El de Celrà, que acabava el partit amb dobles figures, 14 i 10 rebots, marcava amb jerarquia la seguretat en el joc dels bisbalencs. L’excel·lent treball de conjunt tornava a permetre que els tercers 10 minuts s’acabés amb un 15-9 que ampliava la diferència fins als 20 punts, 52 a 32.

Arriben a dominar de 30 i els de Cassà maquillen la desfeta a còpia de tirs lliures.

L’últim quart arrenacava una vegada més amb un parcial de 9 a 0, i els bisbalencs lluïnt-se en defensa, bloquejant cadascun dels intents de jugada dels de Cassà, que no van poder anotar fins al minut 5, gràcies a tirs lliures. Els bisbalencs rotaven el seu equip i la intensitat es mantenia. Xifre, Oliva i Farreras eliminats per faltes, sortien ovacionats pels seguidors locals que es posaven dempeus per reconèixer l’excel·lent treball de feina fosca dels jugadors bisbalencs. Les diferències s’ampliaven fins als 30 punts amb un espectacular triple de Mitjà de 7 metres, 64 a 34, en els últims minuts, faltes molt riguroses als bisbalencs permetien als del Gironès llançar fins a 8 tirs lliures que els permetia maquillar tímidament el resultat.

 Discret retorn de Francesc Baquer al Pavelló de la Bisbal

 Sens dubte que un dels focus d’atenció, daquest clàssic Bisbal Bàsquet – Cassanenc es trobava en el retorn de Francesc Baquer a La Bisbal, enfrontant-se als seus excompanys, i davant del club que l’ha format com a jugador de bàsquet. Baquer, que va acabar el partit amb 0 punts, completament anulat pels diferents defensors: Bassa, Soler, Quim i Mitjà. El de la Bisbal, ara a les files de Cassà, va veure amb impotència com es frustrava el seu intent de lluir-se a la pista del Bisbal Bàsquet. Baquer que va abandonar el Bisbal Bàsquet ara fa un any amb molt males formes, reclamant ocupar la posició de base i director de joc, i faltant el respecte a entrenador i companys veia com Xató, amb 25 punts i una direcció majestuosa ocupava amb jerarquia la posició de base del primer equip del SOL GIRONÈS Bisbal Bàsquet i que els seus excompanys d’equip donaven una autèntica lliçó defensiva i de bloqueig de rebot.

Una resposta a «VICTÒRIA D’ORGULL, VICTÒRIA DE CONJUNT, VICTÒRIA DEFENSIVA»

 1. Avatar de Keys (jugador F.D.Cassanenc)
  Keys (jugador F.D.Cassanenc)

  Bon dia a tothom,
  Com alguns bé sabreu, soc un dels jugadors del Cassà, més concretament el 10.
  Abans de tot, m’agradaria felicitar al Bisbal bàsquet per el seu gran partit del dissabte. Vull felicitar-vos per el partit que vau fer, la intensitat i agresivitat en la defensa, els 2c1 als pivots, control del rebot, etc. I en especial, felicitar el partit que va fer en Xató.

  Tot i així, m’agradaria fer un especial apunt: No em va agradar l’actitud vers en Cesc. Puc entendre les ganes que es pot tenir cap a un ex-company i/o ex-jugador.. Això si, no entraré a parlar sobre els problemes que van sorgir en un passat, ja que no em pertoquen, ni vull que siguin causa d’un problema per a ell ni la seva familia, ja que per a mi i els meus companys.. es un GRAN company d’equip i alhora, AMIC.

  Jo també sé el que es jugar contra un ex-club, en el meu cas vaig jugar contra el Palamós.. i sé lo motivant i alhora dificil, que pot arribar a ser. Tant per el propi jugador, com per els ex-companys i en aquell moment.. rivals.

  A un jugador sigui qui sigui, vingui d’on vingui, i hagi jugat on hagi jugat.. no se’l pot faltar el respecte. Senyors, juguem a bàsquet per divertir-nos!! Ja que el bàsquet es un esport que estimem tots, i al meu entendre, aquestes accions fan petit al bàsquet.

  No vull despedir-me sense tornar a felicitar al Bisbal per el partit realitzat. Felicitats i bona temporada per a tots.

  Salut,

  Keys

Leave a Reply

%d bloggers like this: