Tumben el líder

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 69 – CB SANT FELIU 58

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (9), Joan Bassa (6), Jordi Mitjà (15), Carles Oliva (2) i Eudald (12) – Cinc inicial -`Quim Salvà (2), Àlex Castelló (17), Yepes (2), Pau Soler (2), Xifre (0) i Eduard Vives (2).

Tirs lliures: 10/17

Triples: 8. 4 d’Àlex Castelló, 3 de Jordi Mitjà i 1 de Joan Bassa.

24 faltes, cap eliminat.

CB SANT FELIU: Planas (3), Fernández (5), Pujol (23), Sala (11) i Mohamed (7) – Cinc inicial – Barneda (2), Pallarès (o), Manu Rocha (6), Jiménez (0) i Pérez (1) 

Tirs lliures: 13/27

Triples: 2. 1 de Fernàndez i 1 de Pujol.

18 Faltes, cap eliminat.

Gran partit defensiu dels bisbalencs

 Dissabte a la tarda el primer equip masculi del Bisbal Bàsquet. Amb un inici trepidant dels dos equips, un quart molt ofensiu amb grans accions per part dels dos equips. Eudald, amb un inici estel·lar aguantava l’estrebada inicial dels ganxons. Al final del primer quart, un 22-23 feia preveure un partit molt obert.

Al segon quart però, les coses van canviar i els bisbalencs conscients que un partit a 90 punts tindrien poques opcions de victòria es van aplicar en defensa, i deixaven els de Sant Feliu amb tan sols 8 punts en aquest quart. Això i l’encert exterior amb 3 triples, donaven un avantatge de 6 punts als bisbalencs al descans, 37 a 31.

En la represa una defensa zonal (2-3) dels visitants posava dificultats als locals, que atacaven amb certa impaciència i poc encertats de cara a l’anella. A pesar d’aquest obstacle ofensiu, els blanc-roig-negres seguien defensant com un conjunt, i dominant el rebot defensiu, i s’imposaven en aquest quart per 9 a 8.

En començar l’últim quart, 46 a 39, els de Sant Feliu insistien amb la defensa zonal, i les diferències es movien entre el 5 i 9 punts. Els locals ja atacaven amb més serenitat la zona, buscant no només els llançaments exteriors sinó també les pilotes pels interiors. Quan els ganxons s’acostaven a només 6 punts, un triple d’Àlex Castelló, tornava a donar aire als bisbalencs, a falta de 5 minuts.

Quan ja s’arribava al tram final, un inspirat Pujol, buscava constantment l’anella i aconseguia acostar als ganxons a només 2 punts a falta de 2:30, però just aquell moment apareixia el canell màgic de Jordi Mitjà, que amb dos triples consecutius i claus tornava a posar distància en el  marcador.

A l’últim minut els visitants intentaven portar als bisbalencs a la línia del 4,60 m per tal de buscar la remuntada, però un 6/6 en tirs lliures ampliava l’avantatge fins als 11 punts final.

Destacable el treball col·lectiu en defensa, clau de la victòria. Els bisbalencs aconseguien deixar als actuals líders amb tan sols 58 punts, complint la màxima que deixant el rival a menys de 60 punts les opcions de victòria són altíssimes. Aquest fet i el control del rebot defensiu, amb la concentració mostrada van ser les claus de la victòria bisbalenca.

A més l’equip vencia sense “Xatodependència”, ja que Yepes i Soler van substituir amb fiabilitat a Genís Castillo, durant quinze minuts, gairebé consecutius.

El proper diumenge al matí, a les 11:00h, els bisbalencs visitaran la pista del CB Roses, intentant aconseguir la primera victòria a domicili.

Leave a Reply

%d bloggers like this: