Els campions ensenyen als nens a jugar a bàsquet

 

GRIFEU LLANÇÀ: 83

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: 76

Parcials: 1r: 26-12 // 2n: 25-24 // 3r: 12-16 // 4t: 20-24

GRIFEU LLANÇÀ: Aleix Rius (23), Arquer (22), Amo (0), Roset (6), Juver (12), Parrot (2), Mosquera (13), Bover (0), Mulor (0), Tarrés (0) i Planas (6).

Tirs lliures: 10/17

Triples: 7 triples. Tots 7 d’Aleix Rius.

Faltes personals: 18. Cap eliminat.

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (35), Bassa (8), Mitjà (9), Xifre (4) i Eudald (11) – cinc inicial – Farreras (0), Lladó (0), Dani (0), Yepes (0), Quim Salvà (4) i Oliva (4).

Tirs lliures: 10/19

Triples: 6 triples. 3 de Xató, 2 de Mitjà i 1 de Joan Bassa.

Surten de passeig de diumenge tarda

L’equip del Sol Gironès Bisbal Bàsquet va sortir a la pista del Grifeu creient-se superiors als vigents campions. Un equip molt veterà, que sense entrenar, però només amb el seu talent i la seva superioritat física en van fer prou amb els 5 primers minuts per jugar amb els bisbalencs com si fossin un peluix i endosar-los un parcial de 17-2 d’entrada que condemnava als bisbalencs per la resta del partit.

Els bisbalencs no es recomposaven i marxaven al primer període amb un desvantatge de 14 punts. En iniciar el 2n quart un canvi defensiu a zona, 2 triples consecutius de Mitjà i  recuperant el joc habitual de contraatac, els baixempordanesos aconseguien un parcial de 4-12 i s’apropaven al marcador, 30-24. A partir d’aquí errors infantils en defensa, accions incomprensibles en atac d’alguns jugadors, sense seguir cap de les instruccions tècniques i en especial una defensa dels interiors passiva, deixant rebre contínuament als pívots  locals i saltant a buscar el rebots, sense bloquejar a homes que els passen, ben bé 12 i 15 centímetres tornava a castigar als blanc roig i negres que marxaven amb 15 punts de desavantatge al descans, 51-36.

51 punts són excessius, per un equip que vol tenir opcions de victòria al final de partit, i molt més deavant els vigents campions, un equip farcit de talent i experiència.

A la segona part, els petits treuen l’orgull

Canvi radical de plantejament a la segona part. El Bisbal Bàsquet sortia amb 4 jugadors petits i només un interior, Eudald en la gran majoria de minuts. Amb aquest canvi l’equip, que pressionava 1×1 tota la pista als llançanencs, aconseguia assecar els locals, tan sols 12 punts en el 3r quart i a més, tot i la inmensa diferència d’alçada controlaven el rebot defensiu, a còpia de concentració, agressivitat i constància en el bloqueig , asseguraven, per fi, el rebot defensiu.

En iniciar l’últim període, els bisbalencs a través de la seva pressió i ràpids contraatacs aconseguien un parcial de 0-6, i a falta de 7 minuts es col·locaven a només 8 punts del Grifeu. L’entrenador local tornava a posar en pista a Aleix Rius, un autèntic malson pels bisbalencs que asserenava els locals i aconseguien altre cop deixar els bisbalencs més enllà de la barrera psicològica dels 10 punts.

Genís Castillo surt al rescat del seu equip

 Xató, que en els últims partits s’ha erigit com el jugador franquícia del seue quip, va sortir al recsat del seu equip. El jove base bisbalenc, que havia anotat tan sols 2 punts al primer quart, en va anotar 33 en els altres tres, acabant amb un total de 35 punts i posant-se l’equip a l’esquena per intentar conduir-lo cap a la gesta de la remuntada.

Quan semblava tot impossible, altre cop Xató, (17 punts a l’últim quart), amb 10 punts consecutius, amb jugades espectaculars, posava els visitants a només 5 punts a falta d’1:30. Els bisbalencs van provar d’aturar el rellotge i atacar ràpis, però els locals, molt experts amb un 4/4 en tirs lliures i els bisbalencs fallant dos triples a la desesperada no aconseguien l’objectiu de la remuntada.

La setmana que ve el SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET rebrà el líder imbatut de la categoria, el Sant Feliu, un equip molt dur, expert que enguany s’ha reorçat molt bé. A l’horari habitual, les 17:30 els bisbalencs intentaran la gesta.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: