L’equip del doctor Jeckyll i Mr Hyde… i final de Psicosis

CB LLAGOSTERA 74 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 72

Parcials: 1r: 19-24 // 2n: 26-5 // 3r: 11-19 // 4t: 18-24

CB LLAGOSTERA: Ventura (9), Vila (9), Boadas (0), De Toro (5) i Mayor (10) – Cinc inicial – Sergi Horta (17), Pere Fumadó (10), Oller (6), Clara (4) i Jiménez (4)

Tirs lliures: 18/26

Triples: 4: 3 de Vila i 1 de Clara.

Faltes: 24 faltes. Eliminat Jiménez (33′)

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: Xató (26), Bassa (2), Àlex Castelló (13), Xifre (0), i Carles Oliva (2) – cinc inicial – Quim Salvà (2), Mitjà (15), Yepes (1), Lladó (0), Eudald (8), Dani Juan (3).

Tirs lliures: 17/28

Triples: 9 triples. 3 de Mitjà, 3 de Castelló, 2 de Xató i 1 de Dani Juan.

Faltes: 24 faltes. Cap eliminat.

Una primera meitat amb guió calcat al 1r partit, en un 2n quart on els bisbalencs ratllen el rídicul

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet ha demostrat tota les seves cares el en partit que l’enfrontava al CB Llagostera, un dels equips més forts del grup gironí de 3a. Inici calcat al de la primera joranda davant el Palamós, on els bisbalencs amb un joc trepidant, molt de ritme i amb encert des de la línia exterior dominaven al marcador, 7 a 17 al minut 6 i 13 a 24 al minut 8. En els dos últims minuts del 1r quart els locals, forçant faltes i amb un triple de Vila, retallaven 5 punts per deixar l’electrònic amb un 19 a 24.

El pitjor estava per arribar, en un 2n quart pèssim, llastimós, els bisbalencs es convertien en una caricatura d’equip i rebien un parcial d’11 a 0, en els primers cinc minuts i un escandalós 26-5, que condemnava als blanc-roig-negres a marxar amb un desavantatge de 16 punts, i el pitjor, amb una sensació que el partit acabaria amb una clara tova. Aquesta desconnexió en els 2n quarts, haurà de fer reflexionar, i molt, als bisbalencs, que per segon cop llancen tot el treball ben fet per la borda en 10 minuts.

Esbroncada i reacció de talent i caràcter.

Al descans, l’esbroncada de l’entrenador, d’aquelles que els jugadors recordaran temps. Alguna cosa deu haver picat l’orgull dels jugadors bisbalencs, ja que aquests sortien endolladíssims a l’inici del 3r quart. A través d’una defensa pressionant tota la pista i un joc de conjunt més directe, liderats per un gran Xató, aconseguien un parcial de 0 a 10 que  permetia als bisbalencs tornar a entrar en el partit. A partir d’aquest moment, amb els dos equips amb bonus, intercanvi de tirs lliures, constant fins al final del quart, on amb un 56-48, els de l’Empordà ja havien eixugat la meitat del desavantatge.

Els dos equips entraven a l’últim quart buscant els seus punts, forts, el Llagosera buscant la seva fortalesa física amb Fumadó, De Toro, Mayor i un estel·lar Sergi Horta que superava per físic els seus defensors. Els bisbalencs, per la seva banda buscant els aclarats perquè Xató evidenciés la seva superioritat davant els bases locals o quan arribaven les ajudes, tirs còmodes dels companys. En aquest estira i arronsa s’hi afegia la intensitat pel control del rebot, on els visitants, tot i la seva inferioritat física, dominaven el defensiu, treballant molt bé els bloquejos. Al minut 5, encara dominaven els locals per 65-61, però 2 tirs lliures d’Eudald i un tir d’un fiable Mitjà, posaven l’empat a 67  quan encara restaven 2 minuts de partit. S’aconseguia una remuntada que semblava impossible.

Un final dels que fan mal.

En la següent jugada, una falta dubtosa d’Oliva saltant en vertical, però que un experimentat Sergi Horta, buscant el contacte, i exagerant l’acció aconseguia que els arbitres la xiulessin. Horta anota un dels dos tirs lliures i torna avançar el Llagostera. En l’altra cistella un espectacular triple d’Àlex Castelló avançava els bisbalencs, 68 a 70. Els locals tornaven a buscar a Horta que anotava, 70-70. En l’atac dels visitants Xató es obstaculitzat eb falta, però no anota cap dels dos tirs lliures. El Llagostera insisteix amb la superioritat d’Horta, que avança els locals, 72 a 70 a manca de 23 segons. Els bisbalencs busquen un atac controlat i especialitzat, Xató es queda sol i força l’empat a 72 a falta de 4:3”. Temps mort dels locals. Els visitants posen centímetres per dificultar els llançaments. Rep el local, Oller, a 8 metres, encara a Mitjà, les ajudes arriben un pèl tard, s’alça davant l’oposició de Mitjà… toca la part posterior de l’anella i cau a dins just amb el so de la botzina. Les cares dels bisbalencs, ho diuen tot.

L’equip s’haurà de mirar de refer d’aquest cop dur, el proper dissabte on rebran el Montessori, a l’hora habitual 17:30 h.

Una resposta a «L’equip del doctor Jeckyll i Mr Hyde… i final de Psicosis»

  1. No hi ha derrota així sense un gran aprenentatge, i el cert és que els límits nomès els posem nosaltres!!

    Amunt, sempre amunt!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: