El club demanarà explicacions per escrit del per què no es van dur a terme les peticions bàsiques per la Diada.

La cortina entrant dins el terreny de joc i impedint poder sacar de fons.

El CE Bisbal Bàsquet demanarà formalment al Regidor d’Esports de La Bisbal, Josep Maria Gou, i al tècnic d’esports de l’Ajuntament els motius pels quals no van respectar diverses de les peticions de l’entitat per poder dur a terme la seva 10a Diada de Bàsquet.

Si bé en la breu conversa mantinguda entre el President del Bisbal Bàsquet i el Regidor d’Esports, als moments finals de la Diada, l’edil apuntava a la “manca de confiança” amb els directius de l’entitat per no haver pogut resoldre les diferents peticions del club, des de l’entitat es veu una reiterada intenció de posar pals a les rodes als esdeveniments que  s’organitzen.

Des del club s’havien presentat les instàncies pertinents per reservar les instal·lacions, per tallar el trànsit de l’Avinguda Mas Clarà i s’havien enviat diversos mails al Patronat sol·licitant el que feia falta per la Diada. Vist que no es donava resposta positiva a aquestes peticions, des del club, per part del seu President es va fer arribar, al nou tècnic d’Esports, un altre correu electrònic on es recordava tot allò que era necessari per l’organització de l’acte. Encara dijous el tècnic d’Esports repassava amb Joan Ferrer les qüestions que es demanaven per part del club. El tècnic, d’Esports Israel Luque, anunciava que no hi hauria servei de consergeria perquè en passades edicions no n’hi havia hagut. Ferrer li explicava que en les 9 edicions anteriors hi havia hagut sempre conserge, i que des del club sempre es demanava reforçar aquest dia el servei pel fet de tenir 3 instal·lacions funcionant simultàniament i pel volum de participants a la Diada. En cap moment d’aquesta reunió el tècnic anunciava que no es deixarien preparades les pistes que s’havien demanat, amb un plànol inclòs.

la sorra a la pista representava un perill per a la pràctica  esportiva
estat lamentable de la pista del Mas Clarà per a la pràctica esportiva

De  les peticions no resoltes per part del Patronat d’Esports, les que des del club, es veuen més greus són el no tenir a punt les pistes i les cistelles del Pavelló Firal i Mas Clarà, tal i com s’havia demanat. Al mateix matí de la Diada les cistelles eren plegades i escampades. Al Pavelló Firal, van haver de ser els membres del Bisbal Bàsquet amb l’ajuda del conserge, que només hi va ser les primeres dues hores, i en el moment de tancar els pavellons, de les dotze que va suposar l’organització de l’acte. A la pista del Mas Clarà, van ser entrenadors i jugadors, qui van haver d’escombrar la sorra que hi havia al terreny de joc, i disposar-hi tot el material adient. En aquesta pista s’hi van haver de jugar els partits sense les corresponents proteccions als pals de les cistelles, que el Patronat hauria d’haver disposat. A més, al Pavelló Vell no s’havia pujat la cortina de separació i aquesta entrava dins el terreny de joc, de la pista 2 de minibàsquet, impedint als nens i nenes sacar de fons.

Jugadors infantils escombrant la pista poc abans de l'inici del partit

Encara més greu és la negativa de l’Ajuntament a posar a disposició del club el servei de consergeria. Amb tres instal·lacions amb activitat simultània, s’havia demanat reforçar la consergeria i que hi haguessin dos conserges, especialment en les hores més crítiques. Aquest fet va provocar diverses incidències que mebres del club i pares van haver de resoldre tant bonament com van poder.

Les més destacables són:

– Davant l’avís d’uns pares d’un equip visitant de la manca de paper higiènic als lavabos, els pares del Bisbal Bàsquet van haver  d’anar al supermercat a comprar-ne i equipar corresponentment els lavabos.

– Els pares de la comissió organitzadora del servei de bar van anar de corcoll buscant quin era el fusible que saltava al quadre elèctric del pavelló, durant la jornada del matinal.

– Membres del club van haver de disculpar-se als nombrosos espectadors que es queixaven de l’asfixiant calor a les grades, excusant-se que no podien obrir la porta d’emergència de les grades perquè  estava tancada amb clau i que no hi havia conserge.

– No poder controlar de forma eficient l’accés i distribució dels 15 equips visitants als vestidors del Pavelló Vell.

Des del club es veuen aquestes incidències com a menors comparades amb la bona harmonia de jugadors, equips visitants, pares i afeccionats durant l’esdeveniment i agraeix que pares i mares, entrenadors i jugadors, acceptessin i solucionessin els greuges que anaven apareixent. Tot i això, creuen que la imatge esportiva de la ciutat de la Bisbal queda malmesa i ferida.

El club valorarà les explicacions del Regidor i del tècnic d’Esports i avaluarà si cal dirigir-se formalment a l’alcalde per exigir que prengui les responsabilitats pertinents perquè aquests fets no tornin a passar en els propers actes i en la temporada vinent.

D’altra banda el Bisbal Bàsquet espera que el tècnic d’Esports desencalli el sí definitiu a la cessió dels espais per poder realitzar el 9è Campus-Casal del Bisbal Bàsquet, que tot i demanar les mateixes condicions que en les 8 passades edicions, encara no ha contestat favorablement la instància presentada per la coordinadora del Campus, Alba Punset.

Una resposta a «El club demanarà explicacions per escrit del per què no es van dur a terme les peticions bàsiques per la Diada.»

  1. Misèria i companyia… és com una casa de barrets tot plegat!

Leave a Reply

%d bloggers like this: