El comiat a dos mites: Xevi Escatllar i Jordi Ferrer jugaran molt probablement el seu últim partit en actiu a La Bisbal

 

 

Jordi Ferrer en l’any de l’últim ascens a Copa
Xevi Escatllar signant el “contracte” per aquesta temporada

Xevi Escatllar, pívot de 41 anys i Jordi Ferrer, base-escorta de 36, jugaran demà, el que molt probablement sigui el seu últim partit de bàsquet en actiu a La Bisbal, a les 17:30 h al Pavelló d’Esports, davant el Sant Narcís “B”.  

   

Els dos veterans jugadors, que van acceptar jugar aquesta temporada per ser els mentors, guies, mestres i guardaespatlles de la jove plantilla (plegada de júniors i Sots-21 de 1r any) en l’aposta del CE Bisbal Bàsquet de posar el grup de jugadors que la temporada passada es va proclamar Campió de Catalunya Júnior a competir en categoria sénior, a 3a Catalana.  

El compromís dels dos jugadors, la seva implicació en el projecte, la seva tasca d’ensenyar, d’aconsellar constantment en entrenaments i partits als joves jugadors ha sigut clau en l’assentament de l’equip en la nova categoria. A més a més, el seu innegable, i encara decisiu talent, ha estat un factor determinant en molts moments per decantar la balança del resultat final de molts partits al llarg de la temporada.  

Xevi Escatllar, un autèntic referent, dins i fora de la pista.

  

Xevi Escatllar, el més veterà del Bisbal Bàsquet, 41 anys, ha fet un esforç titànic per dosificar l’estat dels seus genolls, un gest que encara lloa més la seva figura, convertida ja en tot un referent per les noves generacions del bàsquet bisbalenc. La seva actitud positivista, el seu caràcter afable, la seva mentalitat de compromís i sacrifici i els seus valors humans d’humilitat, sacrifici, entrega als altres i estima a un esport i a un club ha deixat innumerables lliçons tant dins com fora de la pista, que perdudaran molt de temps en la vida esportiva d’aquests joves jugadors que ha acompanyat.  

   

Xevi Escatllar sempre jugant i formant els joves jugadors

  

Xevi Escatllar en una Diada al costat dels joves jugadors del Sénior

D’altra banda Jordi Ferrer, que l’any passat va rebre l’homenatge del club, pels seus 25 anys de bàsquet i pel seu treball com a jugador i entrenador del Bisbal Bàsquet, home clau també, en la decisió de la nova creació d’un jove sénior masculí, haurà pogut tenir la millor marxa per tot jugador: retirar-se jugant amb l’equip de la seva vida al costat de molts joves jugadors que ell mateix va ensenyar a botar la pilota. En Jordi, etern capità, del Bisbal Bàsquet, al llarg de la temporada ha pogut traspassar els seus dots de mentalitat guanyadora, de saber estar dins la pista i dins el vestuari, de com jugar els finals de partit però molt especialment que la il·lusió no té edat. Jordi Ferrer, acaba amb un estat de gràcia la temporada, on la setmana passada encara, a més d’anotar 28 punts va donar una lliçó magistral d’assistències que va fer fruir d’allò més els aficionats al bon bàsquet que hi havia presents al Pavelló del Montessori.  

En Jordi celebrant l'ascens a 1a Catalana

   

Toni López, va ser un altre dels veterans que van iniciar el projecte, i que malauradament lesions als turmells el van retirar de la dinàmica de l’equip en el primer terç de temporada. En Toni, ara ja més recuperat del seus turmells, segueix donant guerra en les seves passions de curses i curses de BTT, també ha deixat emprempta del seu caràcter guanyador en aquest equip.  

Altres presències puntuals d’il·lustres veterans en alguns entrenaments són les de Xavi Mayoral, donant lliçons de qualitat, de conceptes i que el bàsquet sénior és entrenar i arreplegar-se després al voltant d’una taula per fer un gran sopar i també de Joan Carles Mora, un dels bases de més qualitat de la província de girona dels últims 20 anys. I com no, la del bisbalenc Jordi Argelich, que durant mesos ha sigut un dur spàrring en els entrenaments pels joves pívots bisbalencs.  

   

   

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: