El Bisbal Bàsquet present a la Fira 1810 de La Bisbal

Deu integrants dels equips Séniors del club, masculí i femení, participaran en la recreació dels fets de “La Guerra del Francès” a La Bisbal.

Els jugadors i jugadores del Bisbal Bàsquet que ja van participar en un assaig de la recreació dels fets a La Bisbal de 1810, en motiu de la Fira Històrica que organitza la ciutat, prendran part avui a les 13:00h de l’últim assaig i a les 17:30h de la representació.

Els jugadors del Bisbal Bàsquet recrearan aquesta escena

L’Àrea de Promoció Econòmica i de la Ciutat, que és l’organisme que promou i oorganitza aquesta fira es va posar en contacte amb la Junta Directiva del Bisbal Bàsquet per trobar una desena de persones disposades a fer d’extres en la representació que es durà a terme a la Fira. Diversos jugadors i jugadores dels equips séniors del club representaran els somatents i doldats francesos en l’escenificació.

Els fets a La Bisbal el 1810

van tenir lloc durant l’any 1810 quan el país estava ocupat pels exèrcits de Napoleó. El fet històric va tenir lloc exactament el 14 de setembre de 1810 quan el general O’Donnell va derrotar les tropes franceses del general Schwartz a la població bisbalenca, acte bèl•lic que va tenir una importància cabdal en aquells moments. Aquests fets van ser immortalitzats pel pintor Bartomeu Ribó en un quadre, que actualment està exposat a l’Ajuntament i que serveix com a punt de partida per a la recreació històrica que s’ha previst pel dissabte 3 d’abril.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha contractat l’empresa Artístic Events per desenvolupar el guió teatralitzat de la batalla, i també la seva interpretació per part d’actors professionals. Els dos escenaris principals de l’acció seran el Pont Vell i el Castell Palau de la Bisbal.

 

La Fira i actes paral·lels

Paral•lelament, i durant els dies 3 i 4 d’abril, a la plaça del Castell hi haurà un mercat del s.XIX amb parades a l’estil de l’època i tot un seguit d’activitats d’animació, tant per adults com per als infants.

Els sectors econòmics de la població, especialment els sectors comercials, col•laboraran en aquesta commemoració realitzant activitats comercials vinculades amb la Guerra del Francès.

Igualment, alguns dels restaurants de la ciutat han preparat diferents plats relacionats amb la Guerra del Francès que es podran degustar els dies de la fira històrica. En aquesta iniciativa hi participen el restaurant Castell d’Empordà, el restaurant Cipri, el restaurant Daró, el restaurant Divinum, el restaurant El Teatret, el restaurant El Toc, el restaurant l’Escut i el restaurant La Cantonada.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: