Els nens es fan GRANS! Victòria de valor incalculable.

 
La banqueta bisbalenca en una imatge d'arxiu

Victòria d’un valor incalculable la que ha aconseguit el primer equip del Sol Gironès Bisbal Bàsquet aquest migdia a la pista del CB Llagostera, segon classificat de la categoria.

CB LLAGOSTERA: 62

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: 82

Xató (4), Bassa (6), Mitjà (30), Oliva (9) i Eudald (12) – cinc inicial – Xifre (2), Adrià Farreras (0), Quim Salvà (4), Vives (2), Lladó (0) Yepes (13)

Tirs lliures: 22/30. 73,33%

Triples: 7. 3 de Mitjà, 2 de Yepes i  2 d’Oliva.

Faltes: 15 faltes. Cap eliminat.

Els nens del Bisbal Bàsquet es fan grans. El Sol Gironès afrontava la seva complicada visita a la pista del CB Llagostera, 2n classificat de la categoria, sense poder comptar amb els dos veterans i guies d’aquest equip. Jordi Ferrer, baixa per compromisos familiars, i Xevi Escatllar, per donar descans als seus genolls. Els bisbalencs que havien preparat a consciència aquest encontre, coneixedors d’aquest aspecte, tenien molt clar el plantejament a desenvolupar per poder tenir opcions de victòria davant d’un rival tant qualificat i experimentat.

Marc Yepes peça clau del gran partit del Bisbal Bàsquet

 

L’equip del Bisbal Bàsquet posava en pista un equip amb 19,09 anys de mitjana, on el més veterà era Quim Salvà amb 26 anys i amb 4 jugadors encara amb 17 anys. Tot això per enfrontar-se amb un experimentat Llagostera amb Pere Fumadó com a abanderat i que en el partit de la primera volta havia fet dels pivots bisbalencs una joguina a la seves mans.

El plantejament ha sortit a la perfecció, una defensa zonal ajustadíssima per aturar la superioritat física dels locals, que durant el primer quart només un “raza blanca tirador” com Sàbat que  amb 4 triples afusellava l’anella dels bisbalencs i aconseguia neutralitzar l’excel·lent inici dels bisbalencs. 21 a 15 al final dels primers deu minuts.

Al 2n quart, un element clau del matx, Marc Yepes que rellevava a un tocat Xató, es posava els galons com si es tractés del mateix Jordi Ferrer, i clavava 2 triples i dirigia amb intel·ligència l’atac dels blanc roig i negres. Això combinat amb l’excel·lent treball defensiu dels homes interiors que no donaven opcions als pivots llagosterencs. Els bisbalencs amb un parcial de 9 a 23 aconseguien arribar al descans amb 8 punts d’avantatge.

El tercer quart es preveia clau, una prova de foc per la joventut dels bisbalencs en dominar les situacions de pressió en l’any del seu precoç debut col·lectiu a la categoria sènior. Una prova que els cadells bisbalencs superaven amb   matrícula d’honor. La concentració, intensitat, treball de grup darrera i control i rols assumidíssims en atac, aprofitant un espectacular Jordi Mitjà, en el seu millor moment de la temporada, 30 punts, era un malson per als locals. Un parcial de 13-23 donava 18 punts de marge als bisbalencs per afrontar els últims minuts, just en aquest moment una pèrdua de control de nervis dels àrbitres i la banqueta local, molt molesta per l’arbitratge que rebien suposava la desqualificació del delegat i una tècnica més. Això donava 4 tirs lliures als bisbalencs per començar l’últim període.

Marc Yepes, amb una  fredor i una mentalitat guanyadora digna d’elogi transformava 3 dels 4 tirs lliures i seguia dirigint amb mestria l’equip bisbalenc. A darrera la intensitat defensiva, de Carles Oliva, Eudald, Vives, Xifre, Mitjà, i Quim a la 2a línia de la defensa zonal, i de Bassa, Lladó, Farreras,  acompanyava la muralla plantada pels bisbalencs.

A la banqueta, Xevi Escatllar i Joan Ferrer, es fregaven els ulls amb la maduresa amb la que els joves bisbalencs jugaven els últims minuts i culminaven així un dels millors partits de la temporada i un aprenentatge que d’aquí uns anys tindrà un valor incalculable.

Una victòria de prestigi que va fer gaudir d’allò més els aficionats del Bisbal Bàsquet desplaçats fins a Llagostera. Una victòria, la 13a que els apropa cada vegada més a l’objectiu de les 15 i que carrega la bateria de la moral dels bisbalencs al màxim de cara a la seva visita a la pista del líder, el Grifeu Llançà, d’aquí a 15 dies.

Leave a Reply

%d bloggers like this: