Se’ls fonen els ploms

Els séniors en un temps mort. Imatge d'arxiu.

Xató (6), Jordi Ferrer (25), Mitjà (13), Xifre (4), Eudald (14) – cinc inicial – Farreras (0), Yepes (0), Quim Salvà (5), Oliva (2), Lladó (0) i Escatllar (1)

Tirs lliures: 17/25. 68%

Triples: 7. 3 de Ferrer, 3 de Mitjà i 1 de Quim.

Faltes: 27. Eliminat: Escatllar (40′)

Parcials: 22-19 // 23-10 // 18-20 // 20-21

El primer equip del Sol Gironès Bisbal Bàsquet va pedre ahir una oportunitat d’or per afiançar-se a la zona mitja de la taula i allunyar-se dels patiments que suposarà l’última plaça de promoció de descens que tot fa pensar que se la disputaran entre 4 equips.

Els bisbalencs que van fer un incici de partit esplèndid, 2 a 10 al minut 5, van afluixar el ritme i un intercanvi de cistelles situava el 19 a 11 que reflexava el marcador al minut 8 de partit. A partir d’aquí, es van fondre els ploms, un esperpèntic parcial de 22-0 a favor dels bescanonins deixava completament enfonsats els jugadors del Bisbal Bàsquet, que eren un autèntic colador en defensa; i els locals aconseguien en diverses ocasions a capturar fins a 3 rebots ofensius seguits. Una tímida reacció dels blanc-roig-negres  feia arribar als locals al descans amb 14 punts d’avantatge, 43 a 29.

Després de la represa, les diferències oscilaven entre els 10 i 15 punts fins a mitjans del 3r quart, moment al qual Jordi Ferrer es posava l’equip a l’esquena i a través de bloquejos directes a la perpendicular de l’aro aconseguia triples, 2 + 1 en les penetracions, assistències a la continuació dels interiors o doblar la pilota a Mitjà que anotava des de la cantonada de costat fort. Aquest reguitzell de joc durava fins al minu 5 de l’últim període, moment on començava un nou partit 67 a 62.

Just en aquest moment apareixia, novament, un arbitratge molt casolà, castigant constantment amb faltes d’atac incomprensibles als bisbalencs (fins a una quinzena en van arribar a xiular els àrbitres als bisbalencs) i perdonant passes clamoroses als bescanonins en situacions que castigaven amb cistella.

Els bisbalencs van intentar salvar l’average, que era de +8, però les errades sota cistella i l’1/5 en tirs lliures en lúltim minut van condemnar als baixempordanesos a perdre també l’average particular.

La setmana que ve, sissabte a les 17:30h, els bisbalencs rebran el Banyoles, cuer de la categoria, partit vital per refer-se del cop sofert ahir i escalar alguna posició a la classificació, que de ben segur serà molt ajustada fins a l’últim partit de la competició.

Leave a Reply

%d bloggers like this: