Els bisbalencs s’emporten el derbi empordanès i aconsegueixen la 10a victòria

Excel·lent ambient de la plantilla en el sopar d'equip del Sénior

ADEPAF FIGUERES “B”: 74

SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET: 87

Xató (19), Bassa (10), Jordi Ferrer (25), Carles Oliva (12), Eudald (5) – cinc inicial – Quim Salvà (6), Mitjà (7), Vives (2), Lladó (0), Escatllar (4)

Triples: 9. 5 de Jordi Ferrer, 3 de Xató i 1 de Mitjà.

Tirs lliures: 15/24. 62,5 %

Faltes personals: 23 faltes. Eliminat Eudald al 38′.

Parcials: 12-26 // 13-14 // 20-17 // 29-30  

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet ha aconseguit la 10 victòria de la temporada a la pista de l’Adepaf-Figueres per 13 punts de diferència. Els bisbalencs, que en els dos últims  partits havien tingut greus problemes per anotar en els primers quarts, han sortit molt concentrats i imposant un ritme molt alt de joc, pressionant tota la pista i sortint al contraatac.

En aquest primer quart l’excel·lent actuació de Carles Oliva, 10 punts, i 4 triples, dos de Jordi Ferrer i 2 de Xató, han permès obrir una escletxa de 14 punts que els del Baix Empordà han anat mantenint durant tot el partit.

En el 2n quart, els locals han endurit molt el partit, amb faltes dures, per aturar l’onada ofensiva dels de La Bisbal, i les defenses s’han imposat. Amb un parcial de 13-14, els jugadors del Sol Gironès Bisbal Bàsquet marxaven al descans amb 15 punts de diferència.

A l’inici del tercert quart, un parcial de 10 a 4 favorable als locals, feia baixar la diferència de la barrera psicològica dels 10 punts, però Mitjà, clavant un triple tornava a donar la seguretat a l’equip. En aquest quart, Xató, que estava jugant un partit extraordinari, s’ha lesionat, i deixava sense possibilitats de relleu en la posició de director de joc a Joan Ferrer. Jordi Ferrer, que jugant de 2, estava portant el pes ofensiu de l’equip, s’ha posat els galons de les millors èpoques i ha conduït magistralment l’equip cap a la victòria. Ferrer ha acabat amb 25 punts, 5 triples i moltíssimes faltes rebudes.

Cal destacar l’excel·lent treball en el control del rebot, dels homes interiors, i de tot l’equip; que tenien posada la creueta en aquest aspecte del joc del partit d’anada, ja que aquest aspecte els havia fet perdre el partit a la pròrroga.

L’equip, que la nit anterior amb un exquisit i copiós sopar preparat pel Pare Xató i els seus incondicionals, s’havia conjurat a aconseguir sí o sí aquesta desena victòria, que els permet fer un pas molt ferm cap a la permanència.

El menú del pare Xató, cargols amb tomata i allioli, sípia amb popets i pop, entrecots i rematat amb els deliciosos coulants preparats pel gurú de l’equip, Xevi Escatllar, no ha pesat a l’estómac dels bisbalenc, ans el contrari, els ha donat ales per deixar els figuerencs una mica més enfonsats a la classificació.

La setmana que ve, dissabte a les 17:30h, el Sol Gironès Bisbal Bàsquet rebrà el Sant Gregori, 2n classificat, al vell Pavelló d’Esports de La Bisbal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: