Una cistella sobre la botzina deixa KO el Sol Gironès Bisbal Bàsquet

Xató intenta aprofira el bloqueig de Xifre en una acció del partit

CB SALT “C” 62 – SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET 61

Xató (19), Bassa (5), Mitjà (19). Vives (2), Escatllar (10) – cinc inicial- Xifre(1), Jordi Ferrer (0), Yepes (0), Quim (2), Oliva (2) i Eudald (1).

Tirs lliures: 14/20. 70%
Triples: 5 triples. Tots 5 de Mitjà

Moneda a l’aire i… CREU! Aquella màgia que té el bàsquet i que el fa diferent a qualsevol esport ha sigut la culpable que els séniors del Bisbal Bàsquet quedessin amb cara de tonto quan sonava la botzina del final del partit, coincidint amb l’entrada a cistella de la pilota després d’un llançament gràcies a un rebot ofensiu del Salt, que posava el 62-61 al final del marcador i deixava l’equip bisbalenc amb qüestió de segons de triomfador a vençut.

Els bisbalencs que han sortit a la pista desorientats, imprecisos, cometent moltes errades en el llançament i també en les passades no han estat gens còmodes sobre el parquet de Salt. xx z xx al final del 1r període.

En el 2n període l’encert no ha millorat, però algunes aciions individuals puntuals han permès que l’equip bisbalenc marxés al descans amb només 2 punts de desavantatge.

Després de la represa, els bisbalencs han tornat a començar desendollats en el partit, i els de Salt ho aprofitaven per obrir una escletxa en el marcador amb un parcial de 8 a 3 (39-32). Els pivots locals menys forts físicament però amb bona mà desde 4-5 metres anaven assegurant les cistelles locals. A partir d’aquest moment, el base visitant, Xató, decidia carregar-se el seu equip a l’esquena, 10 punts en el 3r quart, possibilitava que s’acabés el 3r quart amb un 52-47 que encara donava moltes opcions al seu equip. Els triples de Mitjà donaven bombolles d’oxìgen als visitants.

Només començar els últims 10 minuts, cistella dels locals, 7 punts de diferència, però un triple de Mitjà tornava ajustar el marcador. Els bisbalencs buscaven carregar el se joc ofensiu posant pilotes als seus pívots i amb Xevi Escatllar com a referència. A darrera els bisbalencs es refugiaven en defenses alternatives aconseguint incomodar molt els locals fins al punt que en els últims 8 minuts de partit no aconsegueixen anotar cap cistella en joc, fins a la fatídica última cistella. Tots els altres punts des de la línia de tirs lliures.

En l’últim minut una cistella, com no, de Xató posava l’empat 60 a 60 al marcador. Atac per als locals, que aconseguien forçar una falta molt rigurosa de Jordi Ferrer. 2 tirs lliures pel local Torres, que anota el primer, falla el segon i els àrbitres xiulen violació en el rebot del Salt. Pilota pel Bisbal Bàsquet i temps mort. Restaven 17:1″ segons.

Els bisbalencs preparen jugada. Busquen la jugada preparada i penetra Genis Castillo, els àrbitres xiulen falta, i en l’acció continuada la pilota està a punt a punt d’entrar. 2 tirs lliures per Genís Castillo. Increïble la maduresa mental del jove jugador bisbalenc, que en l’any del seu debut a sénior, anota els dos tirs lliures decisius com si fos un veterà de 30 anys. Resten 8 segons per acabar el partit. El tècnic local demana temps mort. Els bisbalencs posen centímetres a la pista per incomodar els llançaments dels locals. Penetra el base local, la dobla, llançament dels locals que no entra, rebot que cau al mig de la zona on la recull el local Berneda, l’eleva… i, soincidint amb el so de la botzina, entra. Els bisbalencs queden gelats, per uns instants, i amb la típica cara de “tontos” que queden a tots els jugadors que han patit una situació d’aquest tipus.

A destacar molt positivament la presència dels jugadors no convocats per disputar aquest partit, Jordi Lladó i Adrià Farreras, donant suport als seus companys des de la banqueta. Mostra clara del compromís d’aquests jugadors i de la qualitat humana d’aquest grup. També destacable l’actitud de reacció dels jugadors, després d’uns moments durs per la derrota, animant l’equip i veient aquesta derrota com un aprenentatge més dels que està realitzant aquest jove equip en la seva estrena en elm bàsquet sénior. I com no, el gran nivell de joc que ha mostrat Xató, després d’unes últimes participacions més grises, provocades per les molèsties físiques, avui Xató ha sigut aquell motor TDI que el fan, sense cap mena de dubte un dels millors bases de la província.

La setmana que ve, a l’horari habitual de 2/4 de 6 de la tarda, el primer equip del Bisbal Bàsquet buscarà refer-se d’aquesta cop de moral d’avui, contra el Sant Feliu, rival molt dur en les seves acciions

Leave a Reply

%d bloggers like this: